Naslovnica Magazin Odpoved tri dni pred 90. rojstnim dnevom

Odpoved tri dni pred 90. rojstnim dnevom

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Ženeve prišla novica, da je bil tradicionalni avtomobilski salon, ki bi se moral začeti danes, dokočno odpovedan. Prestižna sejemska prireditev, ki velja za najpomembnejši avto-salon na svetu, je tako letos, ko bi praznovala svoj 90. rojstni dan, doživela izjemno hud udarec. Za globalno avtomobilsko industrijo pa se težave najbrž šele začenjajo…

Odpoved tri dni pred 90. rojstnim dnevomSodobnega kabrio lepotca Astona Martina še nekaj časa na bo moč videti v živo, ampak le na spletu (foto: gims.swiss) 

 

Epidemija koronavirusa se širi po svetu in terja prve žrtve tudi v segmentu gospodarstva. Jubilejna 90. izdaja Mednarodnega motor-šova v Ženevi, ki bi danes morala odpreti svoja vrata za novinarje in specializirano avtomobilsko javnost, od četrtka 5. marca pa še za širšo javnost, je bila odpovedana. Odpoved je prišla po odločitvi švicarskih zveznih oblasti, da zaradi epidemije koronavirusa do 15. marca prepove vse dogodke za več kot 1000 ljudi.

Odločitev so objavili le 3 dni pred odprtjem avtomobilskega salona za medije, salon pa bi nato trajal vse do 15. marca – ravno do dne, ko se sedanja prepoved izteče. Tako bodo vsi od ljubiteljev avtomobilov do članov upravnih odborov avtomobilskih gigantov ostali prikrajšani za vrsto letošnjih novosti. Fiat je tako želel predstaviti svoja povsem nova 100-odstotno električne modela 500 in Panda.

Torinski proizvajalec je v pričakovanju električne pred kratkim predstavil blago hibridno različico. Mikro-hibridizacijski sistem je prav tako na volj pri klasičnem modelu 500, kabrioletni verziji in tudi pri modelu Panda City Cross. Tudi pri Volkswagnu z odpovedjo salona niso zadovoljni, saj so želeli tam opraviti svetovno premiero novega Golfa GTD. Gre za dizelsko različico Golfa 8. generacije, ki velja za enega najbolj varčnih in športno kompaktnih modelov.

Pri VW poudarjajo povečanje še zmogljivosti ob istočasnem zmanjšanju emisij, TDI novega Golfa GTD pa naj bi bil eden najčistejših motorjev na zgorevanje na svetu. Ljubitelji luksuznih avtomobilov pa bodo razočarani, ker na primer Aston Martin v Ženevi ne bo predstavil svoj kabrio Vantage Roadster, 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.