Naslovnica Oglaševanje Odkrivanje kulturnih in naravnih znamenitosti s kolesom je posebno doživetje

Odkrivanje kulturnih in naravnih znamenitosti s kolesom je posebno doživetje

Avtor: Spletno Uredništvo

Bi radi odšli na čudovit izlet, spoznali nov kotiček Slovenije ter hkrati pokusili nekaj originalnega in privlačnega? Bi radi doživeli nekaj, s čemer se boste resnično lahko pohvalili pred vsemi? Bi se radi sami prepričali o pestrosti okusov lokalne vinske in kulinarične ponudbe? Potem so Goriška Brda nedvomno prava destinacija za vas.

Foto: https://socafunpark.si/sl/kolesarska-pustolovscina/

V Soča Fun Parku smo za vas pripravili poseben program Kolesarske pustolovščine Goriška Brda, v katerem smo poskusili v enodnevni izlet strniti prav vse, zaradi česar je ta predel Slovenije tako izjemno privlačen. Goriška Brda so znana po svojem sadju, vinu in oljkah, po svoji klimi in tudi po delovnih ljudeh, brez katerih Brda danes ne bi bila tako obdelana in zaradi številnih domačih dobrot tako mikavna za obiskovalce.

Program Kolesarske pustolovščine Goriška Brda se začenja z ogledom našega parka v Solkanu in z adrenalinsko avanturo v krošnjah dreves nad smaragdno obarvano reko Sočo. Nato se prek solkanskega mostu odpeljete v Goriška Brda, pri čemer prečkate italijansko ozemlje in se hitro znajdete sredi prepoznavne gričevnate briške krajine.

Že po nekaj minutah vožnje med vinogradi, polji, sadovnjaki in oljčniki, se pripeljete do čudovite srednjeveške vasi Šmartno, kjer Vas čaka okusno kosilo iz lokalnih specialitet. Po kosilu sledi sprehod po tej prelepi vasice, v kateri znamenitosti ne manjka. Na ogled so obzidje, obrambni stolpi, Briška hiša, Hiša s spahnjenico in v njej razstava briških fosilov, Hiša kulture ter baročna cerkev sv. Martina z zvonikom.

Sledi prevzem koles in kolesarske opreme, izlet Kolesarske pustolovščine Goriška Brda pa se nadaljuje z obiskom vasi Gradno s cerkvico sv. Jurija, v sta kateri sta slikala kar dva slovenska svetovno znana umetnika – slikar Zoran Mušič ter slikar in grafik Lojze Spacal.

Nato se na kolesarski trasi zvrstijo obnovljen ‘suhi zid’ iz domačega peščenjaka, najstarejši oljčni nasad v Goriških Brdih, največja slovenska vinska klet VK Goriška Brda, renesančni grad Dobrovo, vas Medana in pa vinska klet tipične briške domačije.

Kot se za obisk Goriških Brd spodobi, sledi degustacija vzorcev vrhunskih briških vin in oljčnega olja. Šele potem, ko so vaše brbončice zadovoljne, sledita slovo od Goriških Brd in povratek proti Sloveniji prek italijanskega dela Brd.

Naročnik oglasa je Soča Fun Park

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.