Naslovnica Trendi Od Princa in funka prek slovenskega fusiona do K-popa

Od Princa in funka prek slovenskega fusiona do K-popa

Avtor: Spletno Uredništvo
Po seriji trših rock koncertov minulega tedna se ta teden na sceno Gala hale vrača bolj raznolik program. V četrtek bo nastopila skupina Ida Nielsen & The Funkbots, v petek skupina Moonlight Sky, v soboto pa dogodek Boo(m) Shaka Laka oz. K-pop Haloween party.
Od Princa in funka prek slovenskega fusiona do K-popa

Ida Nielsen v četrtek prihaja v Gala halo (foto: FB Društvo Kapa)

V četrtek ob 20. uri bodo v sklopu projekta ‘Zeleno sonce live’ v Gala hali zaigrali Ida Nielsen & The Funkbots. Ida je sicer nekdanja basistka vrhunskega glasbenika, ki je bil poznan kot Prince. Obeta se večer posebnih bas linij, slap bassa, old school funka s primesjo reggaeja, funk-rocka, neosoula, hip hopa in še kakšne primesi. Za glasbeno kuliso pred in po koncertu bosta poskrbela domača selektorja Bakto & Udo Brenner.

»Na specialni, live ediciji Zelenega sonca bo predstavila svoj šesti album ‘More Sauce, Please’ (German Leopard Records, 2023), na katerem igra svoj štiristrunski električni bas Sandberg California, poje, igra klaviature ter navdušuje s funk ritmi, slap bass spretnostjo, catchy pop linijami, celo rapanjem. Kot je na njenih koncertih navada, nas zagotovo čaka tudi kakšen hommage velikemu Škrlatnemu,« so napovedali organizatorji iz Društva Kapa.

V petek bo ob 21. uri na oder stopila slovenska zasedba Moonlight Sky, ki bo predstavila svoj peti album, ‘Con fusion’. Skupina Moonlight Sky sicer povezuje jazz, rock in balkanske ritme v mikavno glasbeno zmes. Sestavljajo jo štirje izjemno nadarjeni glasbeniki – kitarist Miha Petric, basist Janez Moder, bobnar Žiga Kožar in klaviaturist Jan Sever. Za glasbeno spremljavo bosta zadolžena DJ-ja Walla P (Kanada) in Rekordman (Slovenija).

V soboto, 21. oktobra pa se že ob 20. uri v Gala hali pričenja projekt ‘Boo(m) Shaka Laka’, oziroma ‘Halloween K-pop žur’. Morda po korejskem koledarju ‘Noč čarovnic’ pride malce bolj zgodaj kot po Grigorijanskem koledarju, vsekakor pa bo za vstop v temačni brlog potrebno priti primerno oblečen. Napovedujejo se torej strašljive, krvave in unikatne podobe ter za mnoge ljubitelje glasbe podobno grozljiva K-pop epidemija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.