Naslovnica Trendi Od danes je na voljo druga sezona Senc nad Balkanom

Od danes je na voljo druga sezona Senc nad Balkanom

Avtor: Spletno Uredništvo

Od danes je na programu (porogramskem dodatku, spletnem arhivu, oziroma naročniškemu videu na zahtevo) medijske družbe Pro Plus VOYO premierno na voljo druga sezona srbske serije Sence nad Balkanom. Zgodba popularne serije je izmišljena, vendar pa sloni na zgodovinskem dogajanju in likih iz Kraljevine Jugoslavije med prvo in drugo svetovno vojno. Druga sezona pa ima močnejši slovenski pridih.

Od danes je na voljo druga sezona Senc nad Balkanom Sence sredi Pirana (foto: PR Pro Plus)

 

‘Sence nad Balkanom’ je srbska kriminalistična serija z izjemno igralsko zasedbo, napeto zgodbo in odlično glasbo. Dodajanje prve sezone je postavljeno v leto 1928 in govori o iskanju legendarnega Longinovega kopja ter o vzponu balkanske narko-mafije. Nadaljevanje serije prinaša nove zaplete osrednje zgodbe iz prve sezone, dogaja pa se kasneje, po letu 1934, po umoru jugoslovanskega kralja Aleksandra s strani ustašev v Marseillu. Druga sezona ima še precej močnejši slovenski pridih kot prva.

Snemana je bila tudi na Slovenski obali, več je slovenskih igralcev in tudi koprodukcija je slovenska.»Poleg izbire slovenske obale imamo v prvi sezoni priložnost v seriji spremljati Sebastiana Cavazza, ki dopolni znamenito igralsko zasedbo, v drugi sezoni pa bomo ob boku Dragana Bjelogrlića in Andrije Kuzmanovića imeli priložnost spremljati še Vlada Novaka, ki odigra vlogo dr. Antona Korošca, ob njem pa slovenske barve v zasedbi zastopa Miha Rodman v vlogi majorja Kosmača,« pojasnjujejo s Pro Plusa, ki je lastnik programa VOYO.

V drugi sezoni je soselovala tudi slovenska produkcijska hiša PERFOE, ena od glavnih lokacij pa je osrednji piranski trg – Tartinijev trg, ki jo je izbral režiser in glavni igralec serije znani Dragan Bjelogrlić osebno. Avtor glasbe je Robert Pešut, bolj znan kot Magnifico, v seriji pa bo tudi nastopila slovenska glasbena skupina Sestre. Pa ne le druga, obe sezoni serije sta od danes na ogled storitvi naročniškega videa na zahtevo VOYO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.