Naslovnica Magazin Od Bleda do Amsterdama – skozi 10 držav v 24 urah

Od Bleda do Amsterdama – skozi 10 držav v 24 urah

Avtor: Spletno Uredništvo

Audi je pred dnevi poskrbel za zanimiv test vožnje na dolge relacije električnega SUV Audi e-tron. 9 specializiranih novinarjev je startalo ob Blejskem jezeru in se odpeljalo na več kot 1600 kilometrov dolgo pot do nizozemskega Amsterdama. Test je bil uspešen, potrebno pa je poudariti, da so morali sedemkrat polniti baterije in so zato skupno porabili približno tri ure in pol časa. 

Od Bleda do Amsterdama skozi 10 držav v 24 urahStart zanimivega testa je bil v neposredni v bližini Blejskega jezera (foto:.audi.si)

 

Trije Audiji e-tron 55 quattro, vsak s po tremi novinarji na krovu, so se z Bleda odpravili na lep izziv – prepotovati 10 evropskih držav v 24 urah. Več kot 1600 kilometrov dolga pot jih je iz Slovenije vodila skozi Italijo, Avstrijo, Lihtenštajn, Švico, Francijo, Nemčijo, Luksemburg in Belgijo vse do nizozemskega Amsterdama. Na zahtevni in ‘reliefsko’ zelo raznoliki poti je e-tron dokazal, kako vzdržljiv, udoben in dinamičen je Audijev prvi popolnoma električni avto.

“Z vožnjo, ki so jo opravili novinarji, smo obenem dokazali, da je poleg samega velikega dosega še kako odločilna tudi sposobnost hitrega polnjenja s 150 kW. Naš električni SUV je izvrsten avto za dolge relacije, ker med seboj odlično povezuje veliko mero voznega udobja, zmogljivosti in učinkovitosti,” je povedal Hans-Joachim Rothenpieler, Audijev direktor za tehnični razvoj.

Z nemškega avtomobilskega giganta so sporočili, da pri polnjenju z istosmernim tokom na visokozmogljivih polnilnicah litij-ionska baterija že po pol ure doseže 80-odstotno kapaciteto, kar prinaša ključni prihranek časa na dolgih vožnjah. Osnova za visoko polnilno moč je kompleksni toplotni management, ki tudi pri veliki obremenitvi skrbi za dolgo življenjsko dobo baterije in za enakomerno močne vozne zmogljivosti. Na poti od Bleda do Amsterdama so morali sicer na hitrih polnilnicah napolniti baterije natanko sedemkrat.

Audi e-tron 55 quattro je lahko pokazal tudi svoje specifične voznodinamične odlike, tako glede moči in navora, rekuperacije (med zaviranjem lahko regenerira in v električno energijo pretvori do 220 kW in 300 Nm), maksimalnega izkoristka električnega štirikolesnega pogona in aerodinamike. Poleg tega se je cestni terenec izkazal še z visokim kotalnim udobjem, tihim delovanjem, prostornostjo, usnjenimi sedeži z masažno funkcijo, ionizatorjem za kakovost zraka in prilagodljivo osvetlitvijo notranjosti vozila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.