Naslovnica Šport Dva Slovenca v boju za stopničke na španski Vuelti

Dva Slovenca v boju za stopničke na španski Vuelti

Avtor: Spletno Uredništvo

Kdo bi si mislil, da bomo imeli Slovenci kar dva kolesarja v boju za prva tri mesta na kolesarski dirki po Španiji? Najbrž nihče, toda komu mar. Primož Roglič je po včerašnji 7 etapi Vuelte spet tik pod vrhom, presenetljivi Pogačar pa se je z desetega pozpel na šesto mesto skupne razvrstitve. Sedaj sta oba Slovenca v idealnih položajih za naskok na vrh. 

Dva Slovenca v boju za stopničke na španski Vuelti

Skupno drugouvrščeni Primož Roglič je lahko po prvem delu Vulete zelo zadovoljen (foto: teamjumbovisma.com)

 

Včerajšnja sedma etapa kolesarske dirke po Španiji je v zadnjih kilometrih postregla z neverjetno strmim vzponom, ki je pomenil zares izjemen test za vse kolesarje. Strmina je namreč prav v zadnjem kilometru dosegla tudi 20%, kar je odrezelo noge vsem, razen prvi četverici. Etapo je sicer malce presenetljivo dobil 39-letni svetovni prvak Alejandro Valverde, tik ob njem je končal Primož Roglič, le nekaj sekund zadaj pa sta bila Valverdejev klubski tovariš, specialist za težke vzpone Nairo Quintana in vodilni v skupnem seštevku Miguel Angel Lopez.

“Zadnji klanec je bil kratek, a ‘sladek’. Zadovoljen sem, kako mi je šlo danes, zadovoljen sem z drugim mestom, hvala tovarišem v ekipi za vso pomoč. Vse gre po načrtih,” je po koncu naporne etape v nekaj stavkov strnil svoje občutke Primož Roglič. Slovenski as je sicer sedaj v skupnem seštevku točno tam, kjer si želi biti – na drugem mestu, le s 6 sekundami zaostanka za vodilnim Lopezom. Tako lahko Primož mirno čaka na pravi trenutek in napade rdečo majico vodilnega kadarkoli se mu ponudi priložnost.

Predvsem pa se mu ni potrebno po vsaki etapi zglasiti na novinarski konferenci in na obvezni doping kontroli. To taktiko je Roglič že uporabil v preteklosti, saj tako vsak tekmovalni dan v primerjavi z vodilnim kolesarjemskupnega seštevka pridobi okrog dve uri počitka. Vendar pa tokrat športna Slovenija v ognju za stopičke na tretji najbolj prestižni tritedenski kolesarski preizkušnji na svetu nima le aduta Rogliča, temveč tudi Tadeja Pogačarja

Najmlajši kolesar letošnje Vuelte je ponovno pokazal svoj talent, saj je na sedmi etapi zaostal le za 51 sekund, bil sedmi in se je v skupnem seštevku z desetega povzpel na šesto mesto. Za vodilnim Lopezom sedaj Pogačar zaostaja za 2 minuti in 36 sekund, skupno četrti Quintana pa je pol minute bližje. Toda Tadej je solidno preživel najhuši vzpon in je še naprej v poziciji, da na kronometru ali s kakšnim pobegom iz ozadja preseneti vodilni kvartet. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.