Naslovnica Trendi Kmalu originalna slovenska serija z neoriginalnim naslovom Najini mostovi

Kmalu originalna slovenska serija z neoriginalnim naslovom Najini mostovi

Avtor: Spletno Uredništvo

Na POP TV kmalu prihaja nova slovenska melodramatična serija ‘Najini mostovi’. Zgodba se tokrat dogaja v slikoviti Vipavski dolini in kot se za ta žanr ‘žajfnic’ spodobi, v njej ne bo manjkalo čustvenih zapletov. Poleg očarljivih primorskih pokrajin bo serijo zaznamovala tudi pestra igralska zasedba. Kmalu originalna slovenska serija z neoriginalnim naslovom Najini mostoviGlavna lika nove serije – Maša Grošelj in Robert Korošec (foto: Ana Gregorič)

 

‘Najini mostovi’ je šele četrta originalna slovenska melodramatična serija, vseeno pa so avtorji zanjo uporabili neoriginalen naslov, ki je star skoraj četrt stoletja. Leta 1995 je namreč v kina vstopil odličen ljubezenski film presenetljivega režiserja Clinta Eastwooda ‘The Bridges of Madison County’, ki so ga v Sloveniji prevedli kot ‘Najini mostovi’, glavni igralki Maryl Streep pa je leto kasneje prinesel tudi nominacijo za Oskarja. 

Nova slovenska ljubezenska serija je sicer postavljena med pobočja Vipavske doline, kamor se po dolgih letih odsotnosti vrne glavni lik serije Kristjan Bevk (Robert Korošec), ki je po poklicu zdravnik. Po smrti matere, kar ga močno pretrese in obenem spodbudi sovraštvo starejšega brata, Kristjan prekine stike z družino, prevzame materin priimek ter zapusti domači kraj, da bi se nekje daleč v tujini pridružil humanitarni oganizaciji Zdravniki brez meja.

Ljubezen pa vseeno ostaja rdeča nit mnogih zapletov, saj Kristjan po odhodu doma pusti vrsto odprtih vprašanj – tudi s svojo dolgoletno simpatijo Moniko Furlan (Maša Grošelj). Monika, Kristjanova mladostna ljubezen, po študiju novinarstva prevzame urednikovanje lokalnega časopisa Vipav’c. Ko Kristjan skrivnostno izgine, pa Monika svojo ljubezen do njega zmotno projicira v njegovega brata Roberta (Rok Kunaver), se z njim poroči in ima dva otroka.  

Robert Furlan je sicer zelo podoben svojemu brezkompromisnemu očetu Ivanu Furlanu (Aleš Valič), s katerim sta vpeta v posel življenja – gradnjo drugega tira. Poleg tega je oportunističen pravnik, ki mu številke in prepoznavnost v javnosti ogromno pomenita. Ker je že kot otrok Robert zasovražil Kristjana, je to sovraštvo močno vplivalo na usodo vse družine. 

Za nameček pa je Robertova pozornost poleg k biznisu usmerjena predvsem k osvajanju drugih žensk, medtem ko dvojno nesrečna Monika bolj ali manj sama skrbi za nastniško hčer Klaro (Ana Lu Lamut) in za sina Vida (Julijan Weiss Turk)… V televizijski zgodbi nadaljevanke se pojavi še cela vrsta likov in še posebej velja omeniti družino Jug. Serija torej obeta veliko, toda žal s POP TV niso sporočili, kdaj se bo dejansko začela. Kmalu, pravijo. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.