Naslovnica Trendi Objava razpisa na Radio Si in konec cikla na ARS Radiu Slovenija

Objava razpisa na Radio Si in konec cikla na ARS Radiu Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Radia Slovenija sta v zadnjih dneh prišli dve novici. Pravkar so namreč objavili so javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta ‘The Radio Si 2021 Standouts’. Iztekel se je cikel pogovorov v oddaji’ B-Air Zvočenja’ na programu ARS Radia Slovenija, ki je bil posvečen vplivu glasbe na naše zdravje.
Ena od kar petih lanskih zmagovalk natečaja Radia Si – skupina Rooster Cocktail (foto: osebni arhiv/RTV SLO)

Z RTV Slovenija so sporočili, da so pravkar objavili nov javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta ‘The Radio Si 2021 Standouts’. Gre za projekt, prek katerega Radio Si, ki je sicer edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, promovira slovensko glasbeno sceno in tudi slovensko produkcijo. Lani se je na razpis prijavilo 77-ih glasbenih izvajalcev, ozirom več kot 150 skladb.

Letos bo razpis odprt do 25. maja, obogatili pa ga bodo z gostovanji uveljavljenih skupin in s koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na njihovem Radio Si Main Stageu. Na programu ARS Radia Slovenija pa se je pravkar iztekel zanimiv cikel pogovorov s strokovnjaki, ki so v oddaji B-Air Zvočenja napredstavili vplive glasbe na življenje posameznika od otroštva do pozne starosti, s posebnim poudarkom na čas bolezni in na čas zdravljenja.

»Z intervjuji širimo vedenje o koristnosti glasbe za kakovost življenja, pa tudi za lajšanje čisto konkretnih zdravstvenih težav, a tudi lajšajo pot in odpirajo več vrat glasbi v medicino,« je povedal voditelj pogovorov,  primarij Igor Ravnik. Z RTV Slove pa so dodali še, da se že v mesecu maju pričenja nov cikel oddaj, katere so del multidisciplinarnega projekta ‘B-AIR’, ki ga z osmimi mednarodnimi partnerji soustvarja Radio Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.