Naslovnica Trendi Objava razpisa na Radio Si in konec cikla na ARS Radiu Slovenija

Objava razpisa na Radio Si in konec cikla na ARS Radiu Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Radia Slovenija sta v zadnjih dneh prišli dve novici. Pravkar so namreč objavili so javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta ‘The Radio Si 2021 Standouts’. Iztekel se je cikel pogovorov v oddaji’ B-Air Zvočenja’ na programu ARS Radia Slovenija, ki je bil posvečen vplivu glasbe na naše zdravje.
Objava razpisa na Radio Si in konec cikla na ARS Radiu Slovenija

Ena od kar petih lanskih zmagovalk natečaja Radia Si – skupina Rooster Cocktail (foto: osebni arhiv/RTV SLO)

Z RTV Slovenija so sporočili, da so pravkar objavili nov javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta ‘The Radio Si 2021 Standouts’. Gre za projekt, prek katerega Radio Si, ki je sicer edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, promovira slovensko glasbeno sceno in tudi slovensko produkcijo. Lani se je na razpis prijavilo 77-ih glasbenih izvajalcev, ozirom več kot 150 skladb.

Letos bo razpis odprt do 25. maja, obogatili pa ga bodo z gostovanji uveljavljenih skupin in s koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na njihovem Radio Si Main Stageu. Na programu ARS Radia Slovenija pa se je pravkar iztekel zanimiv cikel pogovorov s strokovnjaki, ki so v oddaji B-Air Zvočenja napredstavili vplive glasbe na življenje posameznika od otroštva do pozne starosti, s posebnim poudarkom na čas bolezni in na čas zdravljenja.

»Z intervjuji širimo vedenje o koristnosti glasbe za kakovost življenja, pa tudi za lajšanje čisto konkretnih zdravstvenih težav, a tudi lajšajo pot in odpirajo več vrat glasbi v medicino,« je povedal voditelj pogovorov,  primarij Igor Ravnik. Z RTV Slove pa so dodali še, da se že v mesecu maju pričenja nov cikel oddaj, katere so del multidisciplinarnega projekta ‘B-AIR’, ki ga z osmimi mednarodnimi partnerji soustvarja Radio Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.