Naslovnica Šport Najprej nastopa futsal in ženske reprezentance

Najprej nastopa futsal in ženske reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem, ko se slovenski klubski nogomet vrača med žive šele naslednji konec tedna, pa bosta že za začetek tedna nastopili dve reprezentančni selekciji. Slovenska moško reprezentanco v futsalu že jutri čaka odločilen kvalifikacijski obračun z Latvijo, ženska članska reprezentanca pa se bo pojutrišnjem v prijateljski tekmi pomerila s Slovaško.
Slovenska futsal reprezentanca je le korak oddaljena od novega uspeha (foto: FB futsaleuro.si)

Slovenska moška članska futsal reprezentanca bo jutri zaključila kvalifikacije za prihodnje evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostila Nizozemska. V zadnjem srečanju se bodo naši nogometaši jutri v Laškem ob 18.30 še drugič pomerili z Latvijo. V kvalifikacijski skupini 6 ima drugovrščena Slovenija 9 točk, Latvija pa 6 točk. Sloveniji za uvrstitev na EP zadostuje že neodločen izid, saj je na prvem medsebojnem obračunu v gosteh slavila z 1:0.

»Latvijo poznamo. Želim si, da ostane tako, kot je bilo na prvi tekmi, ko Latvija ni imela preveč priložnosti. Če se to ponovi, bomo mi v prednosti, ker bomo kontrolirali tekmo, hkrati pa še naprej igrali odgovorno. Seveda, v taki situaciji bi se morala Latvija odpreti. Dokler pa gola ne dosežemo, pa ne bodo želeli tvegati, čakali bodo svoje priložnosti,« je o tem, da je Latvija nevarna predvsem iz protinapadov, povedal slovenski selektor Tomislav Horvat.

Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca bo jutri odigrala edino od prvotno dveh za april predvidenih prijateljskih tekem. Srečanje s Srbijo, ki bi moralo biti na sporedu v petek (9. aprila), je bilo namreč zaradi trenutnih zdravstvenih razmer odpovedano. Ostal je le še dvoboj s Slovakinjami, ki bo na sporedu pojutrišnjem (v torek , 13. aprila) ob 11.30 v Čatežu pri Brežicah.

Slovensko žensko izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Borut Jarc, jeseni čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu leta 2023. Jarc je želel s prijateljskimi tekmami bolje uigrati ekipo, zato bo namesto odpovedane petkove tekme proti Srbkinjam kasneje skoraj zagotovo  sledilo kakšno drugo pripravljalno srečanje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.