Naslovnica Slovenija Obeta se testna preureditev centra Kočevja

Obeta se testna preureditev centra Kočevja

Avtor: Spletno Uredništvo
V središču Kočevja bodo po prvomajskih praznikih dobili novo prometno ureditev. Staro mestno jedro bodo namreč v okviru projekta ‘Vsi v mesto!’ zaprli za promet. S tem projektom bi radi v Kočevju pridobili nove površine za preživljanje prostega časa, druženje in pa tudi za organiziranje raznih prireditev.
Na Občini Kočevje bi radi oživeli dogajanje v centru in zagotovili večjo prometno varnost (foto: Občina Kočevje)

V Kočevju bodo v četrtek, 6. maja, v okviru projekta ‘Vsi v mesto!’ začasno zaprli središče mesta za tranzitni promet. Tako bodo staro mestno jedro spremenili v cono, ki bo izjemno primerna za pešce in kolesarje, za druženje in za razne prireditve – kolikor bodo seveda korona razmere v naslednjih mesecih to dovoljevale. Takšna prometna ureditev bo le začasna, saj bo testno obdobje trajalo do sredine septembra.

»Načrt oživljanja mesta Kočevje izhaja iz prepričanja, da javni prostor ustvarjajo ljudje, dogodki in ureditve. V preteklem letu in pol je delovna ekipa IPoP – Inštituta za politike prostora v sodelovanju z Občino Kočevje in s pomočjo prebivalk in prebivalcev ter lokalne akcijske skupine, proučila razmere v jedru Kočevja in pripravila Akcijski načrt, ki združuje tako fizične kot programske vidike prenove mesta,« so sporočili s Občine Kočevje.

Bistvo novosti je tudi umiranje hitrosti v mestnem jedru Kočevja, saj so krajani opozorili na po njihovem mnenju še vedno previsoke hitrosti avtomobilov. Prav tako so opozorili na ovire za kolesarje, pešce, voznike ski-rojev in ljudi na rolerjih. Za dopolnitev načrta pa predvidevajo tudi večje število aktivnosti v tem javnem prostoru, pri čemer se bodo posvetili vključevanju mladih, dodajanju opreme ter oblikovanju lokacij za druženje in igro.

Prostor bodo poslikali z novimi talnimi oznakami, ga opremili z novimi klopmi in posadili tudi več novih dreves. Zagotovili pa bodo tudi primerno dostopnost za stanovalce, za izvajalce dejavnosti v jedru ter seveda tudi za reševalce v primeru nesreč.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.