Naslovnica Slovenija Sočutje in humanitarnost ob prazniku Rdečega križa

Sočutje in humanitarnost ob prazniku Rdečega križa

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, 8. maja se obeležuje Svetovni dan Rdečega križa, hkrati pa se s tem v Sloveniji pričenja tudi tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije. Od izbruha pandemije koronavirusa se najbrž vsi še precej bolj zavedamo, kako pomemben je Rdeči križ in pravzaprav kar vsi tisti ljudje, ki delajo v zdravstvu.
Prejšnji teden so na OŠ Šmarje pri Kopru RKS predali prehranske in higienske izdelke za ljudi v stiski (foto: FB RKS)

Med Tednom Rdečega križa Slovenije (RKS), ki bo tudi letos na sporedu od 8. do 15. maja, bodo slovensko javnost spomnili na humanitarne vrednote, poslanstvo in dejavnosti RKS, na solidarnost in na sočutje do drugih. Spomnili bodo tudi na vlogo podpornikov in prostovoljcev pri RKS, saj se je zaradi pandemije koronavirusa potreba po enih in drugih v zadnjem letu še bistveno povečala.

Tako prostovoljci na primer še danes sodelujejo pri merjenju temperature potnikov na mejnih prehodih, pri šivanju zaščitnih mask, pri aktivnostih nudenja pomoči prek telefona, pri delu v humanitarnih centrih ter v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, pri organiziranju krvodajalskih akcij ter pri delu v številnih različnih zdravstvenih in socialno-varstvenih strukturah.

Sicer RKS danes združuje 100.000 članov-podpornikov in 12.000 prostovoljcev, ki delujejo v 56 območnih združenjih po državi. Mrežo območnih združenj pa tvori več kot 900 krajevnih organizacij RKS in mestnih četrtnih skupnosti RKS, tako da je RKS izjemno dobro prisoten povsod po državi in temu primerno tudi zelo odziven. Sicer pa številke kažejo, da Rdeči križ Slovenije, ki letos praznuje 155 let obstoja, vsako leto pomaga vsaj enemu od desetih prebivalcev Slovenije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.