Naslovnica Kronika Tokrat so zasegli 7 kg kokaina in 500 sadik konoplje

Tokrat so zasegli 7 kg kokaina in 500 sadik konoplje

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski policisti so še drugič v zadnjem mesecu zaplenili večjo količino prepovedanih drog v vzhodnem delu države.  Tokrat so našli kar 7 kg kokaina in 500 sadik konoplje. Poleg tega so pridržali 4 ljudi, ki so se ukvarjali s proizvodnjo in z distribucijo mamil.
Pred leti so na Primorskem našli poslopje z gojiščem in 1144 sadikami marihuane (foto: PU Koper)

S Policije so pojasnili, da so v preiskavi ugotovili, da osumljenci na širšem območju Maribora in Ptuja prodajajo večje količine kokaina, v zaprtih prostorih pridelujejo marihuano in poleg tega tudi tihotapijo sestavine za izdelavo prepovedanih drog. V hišnih preiskavah, ki so sledile, so nato našli približno 7 kg kokaina in okrog 500 sadik konoplje, potem ko so odkrili trije prostore za notranje gojenje marihuane.

Policisti so osumljencem zasegli še motorno kolo, osebni avtomobil in elektronske naprave. Zasežene substance so poslali v dodatno analizo na Nacionalni forenzični laboratorij. 5 od 6 prvotno pridržanih oseb je bilo v preteklosti že obravnavanih zaradi kaznivih dejanj. Ni pa povsem jasno, ali je ta akcija kakorkoli povezana z aprilsko akcijo, ko so zaplenili večjo količino sintetičnih drog, med 4 aretiranimi pa so bili 3 z območja PU Maribor.

V zadnji akciji je sicer skupaj delovalo 50 policistov, med katerimi so bili uslužbenci Nacionalnega preiskovalnega urada, Uprave kriminalistične policije in Specialne enote ter kriminalisti policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota. Opravljeno je bilo namreč kar 8 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, nazadnje pa je pred sodnika stopila četverica osumljencev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.