Naslovnica Trendi Ob morju prek 30 glasbenih dogodkov do konca avgusta

Ob morju prek 30 glasbenih dogodkov do konca avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi preostanek poletja bo v Slovenski Istri minil v znamenju mnogih kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo glasbeni. Prek 30 glasbenih dogodkov se bo namreč zvrstilo od danes pa konca meseca avgusta….
V  Valdoltri se nekateri koncerti pričenjajo še pred sončnim zahodom, ko je na plaži še gneča (foto: Brako Furčanič)

V ankaranski občini se v Valdoltri pravkar odvija serija brezplačnih prireditev ‘Poletno, kulturno v Ankaranu’. V soboto 14. avgusta nastopil bo Gal Gjurin s spremljevalno skupino in s posebnima gostoma. Prvi gost je kanadska glasbenica Veronico Charnley, drugi pa kar Galov sin, 11-letni avtor, tolkalist, pianist in pevec Kras Gjurin. Naslednjo soboto bodo z miksom neworleanškega swinga in francoskega šansona v Valdoltri nastopili ‘Počeni škafi’.

Zadnjo avgustovsko soboto bodo obiskovalci lahko prisluhnili skupini Fake Orchestra, poznani po priredbah slovenskih ljudskih pesmi, ki se stapljajo v modernejše glasbene oblike. V bližnjem Kopru bo v Taverni v ponedeljek 16. avgusta zaigral duo ‘Golnar & Mahan’, 23. ‘Goran Rukavina trio’ in zadnji avgustovski ponedeljek še ‘Roya Quartet’. Ob sredah pa na Kapodistriasovem trgu še vedno poteka ‘Festival Poletje z biseri’ .

Danes bodo tako nastopili ‘Fed Horses’ – ‘Čedahuči’ – ‘Dagi’, prihodnjo sredo (18. avgusta) pa se bo festival iztekel z zvezdniško rokersko zasedbo Tokac & Hamo. Ob torkih v zunanjem atriju Pretorske palače poteka festivala ‘JEFF’, ki se bo zaključil 27. avgusta. Na Carpacciovem trgu so  ob četrtkih na sporedu glasbeni večeri ‘Od Črnega Kala dol’, v vasi Kubed pa akustični koncerti, kjer bo 19. nastopil ‘Bebin sladoled’, 26. avgusta pa ‘Why not’.

V Izoli bo v parku parku Pietra Coppa v petek 13. avgusta nastopila alter-rock skupina ‘Year of Rookie’, dan kasneje pa bo Marjetka Popovski s svojim repertoarjem slovenskih ljudskih pesmi. »Vikend bo na nedeljo zaključil lokalni avtor, kitarist in pevec Yan Baray. 19. avgusta bo v parku donela komorna glasba, ko se bo zgodil koncert komornih skupin. V Portorožu se godi niz brezplačnih dogodkov Poletje v Portorožu, katerega del so tudi torkovi in četrtkovi koncerti v Rožnem vrtu.

Ob nedeljah se portoroško dogajanje sklene na istrskih folklorno-glasbenih večeri na portoroški ploščadi. Oživel je tudi travnik pred Epicentrom v Luciji,« so še sporočili z izolskega turistično informativnega centra (TIC Izola). V Piranu bo na Prvomajskem trgu danes zvečer zagodla ‘Ana Pupedan’, prihodnjo sredo Jure Lesar in zadnjo sredo v avgustu še Anika Horvat. Za ljubitelje klasične glasbe bo letos v Piranu na vrsti že 20. Tartini festival, ki bo na sporedu od 21. avgusta dalje.

Glede festivalov velja omeniti še ‘Summer Afro Latin Festival’, ki se v Kopru pričenja danes in se bo končal 15. avgusta. Ljubitelji rocka bodo v soboto, 14. avgusta v izolskem Arrigoniju uživali v nastopu skupine  Hamo & Tribute 2 Love, 20. avgusta pa bo tam nastipila še skupine ‘Help! A Beatles Tribute’. Portoroške noči bodo po Nini Pušlar v amfiteatru Avditorija Portorož v petek ponudile Vlada Kreslina in Male bogove (13. 8.) ter za konec prireditve v soboto še Magnifica (14. 8.).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.