Naslovnica Trendi Ob morju prek 30 glasbenih dogodkov do konca avgusta

Ob morju prek 30 glasbenih dogodkov do konca avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi preostanek poletja bo v Slovenski Istri minil v znamenju mnogih kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo glasbeni. Prek 30 glasbenih dogodkov se bo namreč zvrstilo od danes pa konca meseca avgusta….
Ob morju prek 30 glasbenih dogodkov do konca avgusta

V  Valdoltri se nekateri koncerti pričenjajo še pred sončnim zahodom, ko je na plaži še gneča (foto: Brako Furčanič)

V ankaranski občini se v Valdoltri pravkar odvija serija brezplačnih prireditev ‘Poletno, kulturno v Ankaranu’. V soboto 14. avgusta nastopil bo Gal Gjurin s spremljevalno skupino in s posebnima gostoma. Prvi gost je kanadska glasbenica Veronico Charnley, drugi pa kar Galov sin, 11-letni avtor, tolkalist, pianist in pevec Kras Gjurin. Naslednjo soboto bodo z miksom neworleanškega swinga in francoskega šansona v Valdoltri nastopili ‘Počeni škafi’.

Zadnjo avgustovsko soboto bodo obiskovalci lahko prisluhnili skupini Fake Orchestra, poznani po priredbah slovenskih ljudskih pesmi, ki se stapljajo v modernejše glasbene oblike. V bližnjem Kopru bo v Taverni v ponedeljek 16. avgusta zaigral duo ‘Golnar & Mahan’, 23. ‘Goran Rukavina trio’ in zadnji avgustovski ponedeljek še ‘Roya Quartet’. Ob sredah pa na Kapodistriasovem trgu še vedno poteka ‘Festival Poletje z biseri’ .

Danes bodo tako nastopili ‘Fed Horses’ – ‘Čedahuči’ – ‘Dagi’, prihodnjo sredo (18. avgusta) pa se bo festival iztekel z zvezdniško rokersko zasedbo Tokac & Hamo. Ob torkih v zunanjem atriju Pretorske palače poteka festivala ‘JEFF’, ki se bo zaključil 27. avgusta. Na Carpacciovem trgu so  ob četrtkih na sporedu glasbeni večeri ‘Od Črnega Kala dol’, v vasi Kubed pa akustični koncerti, kjer bo 19. nastopil ‘Bebin sladoled’, 26. avgusta pa ‘Why not’.

V Izoli bo v parku parku Pietra Coppa v petek 13. avgusta nastopila alter-rock skupina ‘Year of Rookie’, dan kasneje pa bo Marjetka Popovski s svojim repertoarjem slovenskih ljudskih pesmi. »Vikend bo na nedeljo zaključil lokalni avtor, kitarist in pevec Yan Baray. 19. avgusta bo v parku donela komorna glasba, ko se bo zgodil koncert komornih skupin. V Portorožu se godi niz brezplačnih dogodkov Poletje v Portorožu, katerega del so tudi torkovi in četrtkovi koncerti v Rožnem vrtu.

Ob nedeljah se portoroško dogajanje sklene na istrskih folklorno-glasbenih večeri na portoroški ploščadi. Oživel je tudi travnik pred Epicentrom v Luciji,« so še sporočili z izolskega turistično informativnega centra (TIC Izola). V Piranu bo na Prvomajskem trgu danes zvečer zagodla ‘Ana Pupedan’, prihodnjo sredo Jure Lesar in zadnjo sredo v avgustu še Anika Horvat. Za ljubitelje klasične glasbe bo letos v Piranu na vrsti že 20. Tartini festival, ki bo na sporedu od 21. avgusta dalje.

Glede festivalov velja omeniti še ‘Summer Afro Latin Festival’, ki se v Kopru pričenja danes in se bo končal 15. avgusta. Ljubitelji rocka bodo v soboto, 14. avgusta v izolskem Arrigoniju uživali v nastopu skupine  Hamo & Tribute 2 Love, 20. avgusta pa bo tam nastipila še skupine ‘Help! A Beatles Tribute’. Portoroške noči bodo po Nini Pušlar v amfiteatru Avditorija Portorož v petek ponudile Vlada Kreslina in Male bogove (13. 8.) ter za konec prireditve v soboto še Magnifica (14. 8.).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.