Naslovnica Trendi Ob 30-letnici izredna oddaja Radia Ga Ga in tudi dokumentarni film

Ob 30-letnici izredna oddaja Radia Ga Ga in tudi dokumentarni film

Avtor: Spletno Uredništvo

Prvi teden v mesecu aprilu bo postregel z okroglim jubilejem – minilo bo namreč 30 let, od prve radijske oddaje Radio Ga Ga. Od tedaj sta humoristično-satirična oddaja in njen vodja Sašo Hribar najbrž najbolj priljubljena stalnica Prvega programa Radia Slovenija.

Ob 30 letnici izredna oddaja Radia Ga Ga in tudi dokumentarni filmSašo Hribar je gonilna sila Radia Ga Ga, ki je paradni konj celotne slovenske satire (foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanič)

Na Prvem programu Radia Slovenija je že 30 let zapored na sporedu zabavna, humorja in satire polna radijska oddaja, ki so jo po glasbenem hitu skupine Queen poimenovali Radio Ga Ga. V tej izjemno priljubljeni oddaji, ki je preživela razpad Jugoslavije in tudi priključitev Slovenije k EU, njen idejni vodja Sašo Hribar s ‘pomagači’ uprizarja imitiranje znanih osebnosti iz slovenskega političnega in javnega življenja ter satirično predeluje aktualno dogajanje v slovenski družbi.

V teh 30 letih so Hribarju z imitacijami znanih slovenskih ‘modelov’ pomagali mnogi humoristi, med drugim Jure Godler, Tiler Artač in celo donedavni predsednik Vlade RS Marijan Šarec. 6. aprila pa bo Hribar za 30-letnico pripravil posebno oddajo, v kateri bo zaradi varnostnih ukrepov pred mikrofonom osamljen. »Optimistično zrem na trideseto obletnico Radia Ga Ga. Praznovanje smo prestavili za 20 let, torej na 50-letnico, ko bomo ekipa Radia Ga Ga zreli, odgovorni in morda tudi smešni,« ni izgubil smisla za humor Sašo.

Dan kasneje (v torek, 7. aprila 2020) pa bo ob 20.55 na TV SLO 1 na sporedu še dokumentarni film Radio Ga Ga, v katerem je scenarist in režiser Dušan Moravec porabil predvsem video arhivske posnetke iz prvih let oddaje. Danes Radio Ga Ga ni več izključno radijska oddaja, ampak je na voljo tudi prek vidnega prenosnika na FB profilu Prvega radijskega programa. MMC RTV SLO snema tudi dogajanje v studiu in posnetke oddaj objavlja v svojem arhivu, oddajo pa se lahko spremlja še preko podcasta in spletnega portala iTunes.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.