Naslovnica Šport Tudi če ni tekem, se v slovenskem nogometu dogaja marsikaj

Tudi če ni tekem, se v slovenskem nogometu dogaja marsikaj

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub epidemiji koronavirusa in prekinitvi vseh nogometnih tekmovanj, pa se je v zadnjih dneh tudi v domačih nogometnih krogih zvrstila serija zanimivih novic. Dva Gorenjca sta zasedla položaja direktorjev pri slovnskih reprezentancah in pri NK Maribor, ženska reprezentanca je dočakala spremembo terminov kvalifikacij za prihodnje EP, sedanji predsednik NZS pa je malce okaral nekdanjega predsednika.

Tudi če ni tekem se v slovenskem nogometu dogaja marsikajKlop slovenske ženske članske reprezentance na čelu s selektorjem Borutom Jarcem (foto: (foto: B.R./Nzs.si) 

 

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je ta teden sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s 1. aprilom postavi nekdanjega reprezentanta Miran Pavlina. Pavlin je člansko nogometno kariero začel v NK Živila Naklo, največ časa je igral v Nemčiji in pri ljubljanski Olimpiji, višek športne poti je dosegel pri slavnem Portu, nastope pa je končal z naslovom slovenskega prvaka pri Kopru. Nato je vrsto let deloval kot del strokovnega štaba NK Maribor, medtem ko je za slovensko reprezentanco odigral 63 tekem. Njegov mandat bo trajal do zaključka leta 2022.

Tudi v NK Mariboru so te dni dobili Gorenjca za direktorja. Po odhodu Zlatka Zahoviča bo delovno mesto športnega direktorja prevzel dosedanji strokovni vodja nogometne šole NK Maribor Oliver Bogatinov. “Gre za veliko čast in še večjo odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja,” je ob imenovanju povedal na Jesenicah rojeni ‘Oli’ in tako najbrž nakazal, da se bo Maribor odslej bolj posvetil delu z lasnimi mladimi upi, a najbrž tudi z nižjim proračunom.

Medtem se je v slogu Donalda Trumpa na Twitterju oglasil nekdanji predsednik NZS Ivan Simič, ki je ‘čivknil’, da naj NZS kar konča prvenstva, imenuje prvaka in določi, kdo bo izpadel. Poleg tega naj klubom omogoči, da prekinejo pogodbe z igralci, predvsem pa naj NZS za 1. PLTS nameni milijon evrov pomoči, za ostale lige pa 1,5 milijona. Na ta zapis se je kritično odzval sedanji predsednik NZS Radenko Mijatović, ki ga predlog označil kot neprimernega glede na kompleksnost pandemije. Sicer NZS zaenkrat predvideva, da bi se domača tekmovanja lahko nadaljevala v maju, če bodo seveda razmere to dovoljevale.

Zadnja novica pa je ta, da se zaradi pandemije obetajo spremembe v terminih prihodnjih nastopov slovenske ženske članske reprezentance, ki je sredi kvalifikacij za uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo. Potem, ko so naše nazadnje v Prištini 10. marca porazile Kosovke s 3:0, bi se morale kvalifikacije nadaljevati aprila. Slovenija bi se morala pomeriti z Estonijo in z Rusijo, a naj bi UEFA ti tekmi premaknila na oktobrski termin. NZS še čaka na potrditev te odločitve.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.