Naslovnica Trendi O Prekmurju, Teološki fakulteti in Jezeru

O Prekmurju, Teološki fakulteti in Jezeru

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnje tedne se novosti v televizijskih programih pojavljajo predvsem na RTV Slovenija. Tokrat napovedujejo dokumentarni film ob stoti obletnici priključitve Prekmurja, dokumentarno oddajo ob stoti obletnici Teološke faklutete Univerze v Ljubljani ter pogovorni večer o zvočni knjigi in televizijski kriminalni nadaljevanki Jezero.

O Prekmurju Teološki fakulteti in Jezeru

Nov dokumentarec o Prekmurju bo na ekranih zaživel prve dni decembra (foto: SOJ RTV SLO).

 

V sklopu stoletnice od priključitve združitve Prekmurcev z drugimi Slovenci je poleg številnih praznovanj nastal tudi dokumentarni film z naslovom ‘Prekmurje – kulturnozgodovinska skica’. V Dokumentarnem programu Televizije Slovenija so pripravili dokumentarec, v katerem so zaobjeli kulturno zapuščino Prekmurja skozi stoletja. »Film oživlja številne zapise bogatega arhiva RTV Slovenija, na posnetkih pa vnovič zaživi Prekmurje, kakršno je bilo pred desetletji.

O kulturnem razvoju pokrajine so razmišljali ljudje, ki so temu posvetili svojo raziskovalno kariero – s področij zgodovine, umetnostne zgodovine, književnosti, jezikoslovja in etnologije,« so pojasnili z RTV Slovenija. Dodali s še, da bo dokumentarni film Prekmurje – kulturnozgodovinska skica premierno na sporedu v torek, 3. decembra 2019, ob 20.50 na prvem progarmu Televizije Slovenija. 

Ker Univerza v Ljubljani letos praznuje 100. obletnico ustanovitve in so k njeni ustanovitvi leta 1919 precej pomagali tudi profesorji teologi, ki so takoj ustanovili Fakulteto za teologoijo, je uredništvo verskih oddaj Televizije Slovenija pripravilo dokumentarno oddajo z naslovom ‘Pot do presežnega – 100 let Teološke fakultete’. Osrednje poslanstvo Teološke fakultete je bilo in ostaja skrb za duhovno tradicijo ter duhovno razsežnost življenja. Oddaja bo na sporedu v sredo, 4. decembra, ob 22.55 na TV SLO 1.

Zadnja novost z RTV Slovenija pa je pogovorni večer o zvočni knjigi in televizijski nadaljevanki Jezero. Pogovor bo v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu na sporedu v sredo 27. novembra ob 18. uri. Pogovor bo vodil Miha Šalehar, gosta bosta Tadej Golob in Sebastian Cavazza, govora pa bo o vsebini kriminalnega romana Jezero, o snemanju epizod in o kar 13-urni zvočni knjigi, ki je nastala vzporedno s tem.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.