Naslovnica Gospodarstvo Podjetja z obiskom Berlina zadovoljna, na vrsti so konkretni posli

Podjetja z obiskom Berlina zadovoljna, na vrsti so konkretni posli

Avtor: Spletno Uredništvo

Na BME, oziroma na 54. simpoziju nabave in logistike v Berlinu, se je nemškemu tržišču s svojimi izdelki in storitvami pojavilo tudi 15 slovenskih podjetij iz strojne, avtomobilske, kovinsko-predelovalne in elektrotehnične industrije. Uspešno predstavitev slovenskih podjetij so skupaj pripravili agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovensko-nemška gospodarska zbornica.

Podjetja z obiskom Berlina zadovoljna na vrsti so konkretni posli

Letos je bilo za inovativnost na 54.  simpoziju BME nagrajeno indonezijsko odjetje DMG MORI (foto: ME/Marotzke/Weiler)

 

BME je nemško zvezno združenje za menedžment dobavnih verig, nabavo in logistiko, simpozij pa velja za enega največjih srečanj nabavnikov v Evropi. Vsako leto se ga udeleži okoli 2000 udeležencev, odločevalcev nakupnih procesov iz nemških podjetij, kot so Bosch Rexroth AG, RWE Power AG, SEG Automotive GmbH, Siemens AG in Thyssenkrupp AG. Na vabilo javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija se je v Berlinu na skupnem slovenskem prostoru predstavilo 15 slovenskih podjetij.

Letos so slovenske barve v Berlinu zastopala podjetja Dafra, d. o. o., Elma TT, d. d., Esot Invest, d. o. o., Intec TIV, d. o. o., MDM, d. o. o., MOS Servis, d. o. o., ORO Plastika, d. o. o., Pladent, d. o. o., Precisium, d. o. o., Red Pitaya, d. o. o., Strip’s – elektrotehnika – elektronika, d. o. o., Šumer d. o. o., TU VAL, d. o. o., Unior, d. d. in Var, d. o. o. V času prireditve se je s predstavniki teh podjetij srečal slovenski veleposlanik v Nemčiji Franc But, kar potrjuje trenutne napore slovenske diplomacije v korist slovenskega gospodarstva.  

Po mnenjih slovenskih udeležencev simpozija je bil dogodek odlična priložnost za poslovno mreženje, izmenjavo dobrih praks in navezovanje novih poslovnih stikov neposredno z nemškimi nabavniki, do katerih bi sicer podjetja sama težko prišla. Agencija SPIRIT Slovenija je za simpozij pripravila tudi promocijsko brošuro 15 udeleženih slovenskih podjetij. Kaj pomeni uspešen prodor na bogato, a obenem zelo zahtevno nemško tržišče, seveda ni potrebno posebej poudarjati.

Tudi povratne informacije so pomembne in kot kaže, so bila slovenska podjetja z nastopom v Berlinu vsa po vrsti zelo zadovoljna. Sedaj pa si seveda vsi obetajo nadaljevanje poslovnih stikov tudi v smeri konkretnih poslov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.