Naslovnica Trendi Novosti glede izbora za Evrovizijo in glede ljubezni

Novosti glede izbora za Evrovizijo in glede ljubezni

Avtor: Spletno Uredništvo

 Radio televizija Slovenija je oznanila dve novosti v svojih programih. Dr. Ana Tavčar Pirkovič bo odslej tudi voditeljica serije pogovorov o ljubezni v okviru oddaje TV KLUB, gostiteljica in voditeljica letošnjega izbora EMA pa bo Ajda Smrekar.

Ajda Smrekar foto David LotriÄ Banovi 2Gostiteljica letošnjega izbora EMA bo Ajda Smrekar (foto: David Lotrič Banović/SOJ RTV SLO)

 

Skozi izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2019 bo občinstvo in nastopajoče popeljala igralka Ajda Smrekar. Ajda že ima nekaj voditeljskih izkušenj, a bo vodenje tako pomembnega izbora, kot je EMA, zagotovo izziv: »EMA je bila zame že od nekdaj poseben dogodek, ki je vse generacije zbral skupaj in nas prikoval pred televizijske zaslone. Vsak je imel svojega favorita in goreče navijal zanj. Že sama misel, da letos vodim izbor EMA, mi pospeši srčni utrip.

Ta večer bo zame poseben, saj se na odru ne bom prelevila v nobeno vlogo, ampak bom Ajda z nalogo, da vas popeljem skozi večer, kjer bomo med deseterico raznolikih in barvitih skladb izbrali najboljšo ter jo s ponosom pospremili v obljubljeno deželo.« Z RTV Slovenija so spomnili še, da bo izbor EMA 2019 na sporedu  v soboto, 16. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1. Za evrovizijsko vozovnico se bo tudi letos potegovalo 10 slovenskih izvajalcev. 

Dr. Ana Tavčar Pirkovič, ki jo televizijska publika najbolje pozna kot voditeljico oddaje Dobro jutro, bo po novem tudi voditeljica serije pogovorov o ljubezni, ki bodo v okviru oddaje ‘TV klub’ na sporedu ob petkih zvečer na TV SLO 2. Ana bo o ljubezni in odnosih razmišljala predvsem s strokovnjaki, v oddajo pa se bodo s svojimi ljubezenskimi izkušnjami vključevali tudi gledalci. 

V seriji ostalih oddaj pa se bo dotaknila fenomena samskosti, ljubezni na daljavo, fetišev, spolnosti v zrelih letih, zmenkovanja prek spleta, umorov iz strasti itd. “Jutra so navdihujoča. Noč pa ima svojo moč!” pravi Ana, ki se novega izziva veseli, saj se ustvarjanje večernega oz. nočnega programa precej razlikuje od ustvarjanja jutranjega programa. Ana bo pogovore popestrila tudi s svojimi pevskimi točkami in se prvič predstavila kot interpretka ljubezenskih pesmi v različnih jezikih. 

V prvi oddaji se bo ukvarjala z vprašanjem, ali je mogoče resnično ljubiti več oseb hkrati: “Ljubim te, ampak ljubim še nekoga! Smo res ustvarjeni tako, da ljubimo samo enega človeka? Ali je mogoče ljubiti dva moška, dve ženski?” Poliamorija je sicer v zadnjih nekaj letih postala nova oblika partnerskih odnosov.

Poliamorni odnosi so intimni in seksualni odnosi z več partnerji hkrati, v taki zvezi posameznik ljubi več kot eno osebo, z njimi pa ima lahko različne odnose. In temu pogosto sledijo tudi različne, morda že kar dvojne težave.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.