Naslovnica Magazin Novi laserski televizor za kino doma

Novi laserski televizor za kino doma

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnja tehnološka novica prihaja iz družbe Hisense, ki je med drugim tudi večinski lastnik Gorenja. Tokrat nov laserski televizor Hisense obeta najmodernejšo kinematografsko izkušnjo, še bolj realistično sliko in kompatibilnost s priljubljenimi aplikacijami.
Novi laserski televizor za kino doma

Laserska slika na televizorju je še precej bolj realistična (foto: Ula Ukmar/Hisense)

Pri kitajski družbi Hisense so nov laserski televizor izdelali s ciljem, da s pomočjo  vrhunske tehnologije dnevno sobo kupca spremenijo v pravi mali kino. Nov aparat se ponaša s štirikrat večjo ločljivostjo slike, kot je ločljivost pri televizijah s polno visoko ločljivostjo (Full HD). Zato je slika na televizorju še precej bolj realistično, ne glede na vrsto dogajanja – športna tekma, znanstveno fantastični film ali koncert kakšne glasbene skupine.

»Med gledanjem laserskega televizorja zatemnitev sobe ni potrebna, saj se svetloba in barve na zaslonu zaradi patentirane tehnologije podjetja Hisense enakomerno porazdelijo, poleg tega pa je izkušnja gledanja enaka za vse, ne glede na to, kje posameznik sedi. Občutek kinodvorane zagotavlja tehnologija visokokakovostnega zvoka, Dolby ATMOS, ki prihaja iz vseh smeri, med drugim tudi nad glavo,« pravijo s Hisenseja.

Poleg tega so novi laserski televizorji združljivi z aplikacijami, prek katerih se največkrat gleda različne filme ali krajše posnetke – npr. Netflix, YouTube in Prime Video. Da je to možno, gre zasluga uporabi umetne inteligence VIDAA U4.0. Sicer pa pri Hisenseju zagotavljajo, da bo njihov inovativni model televizije deloval vsaj 25.000 ur. To je približno tri leta neprekinjenega delovanja – če slučajno greste z doma in ga pozabite ugasnit.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.