Naslovnica Trendi Serija multimedijskih novosti RTV Slovenija

Serija multimedijskih novosti RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih dneh so na RTV Slovenija napovedali celo vrsto novosti, tako na področju radijskih oddaj, kot tudi spletnih portalov, posebnih seminarjev in neposrednih televizijskih prenosov.
Serija multimedijskih novosti RTV Slovenija

RTV Slovenija se nenehno posodablja (foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija)

S 1. marcem se bo spremenila zvočna kulisa  informativnih oddaj Radia Slovenija. Vrsta zvočnih novosti se tako obeta pri informativnih oddajah Prva in Druga jutranja kronika, Danes do trinajstih, Dogodki in odmevi, Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Poleg tega bo Radijski dnevnik po novem na vrsti pol ure prej in sicer ob 18.30. Sicer programe Radia Slovenija običajno posluša več kot 40 odstotkov vseh prebivalcev države.

Naslednja novosti je prenova portalov za italijansko in madžarsko narodnostno skupnost. Nove strani Radia in Televizije Capodistria, Pomurskega madžarskega radia in TV-studia Lendave bodo vsebinsko še bogatejše kot doslej, poleg tega pa kot tudi uporabnikom prijaznejše. Novost je tudi izjemno zanimiv brezplačen spletni seminar B-AIR LAB z naslovom ‘Zvok in glasba v razvoju otrok’.

Pri tem projektu 9 organizacij iz 8 držav raziskuje vlogo zvoka v razvoju človeka – od embrionalne faze naprej, da bi – v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov – s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike idr. – nastale nove radiofonske in glasbene vsebine za najmlajše in ranljive skupine.

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so še dodali, da bodo ti spletni seminarji na vrsti vsak torek v marcu, aprilu in maju 2021 med 18. in 19.30 uro. Že za jutri in pojutrišnjem (ponedeljek, 1. marca, in torek, 2. marca), pa bo TV SLO 2 na Rogli spremljala paralelni veleslalom in paralelni slalom svetovnega prvenstva v deskanju na snegu. Nato bo prihodnjo soboto (6. marca) na Rogli na sporedu še svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu.

Sicer TV Slovenija vsakodnevno spremlja tudi svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v nemškem Oberstdorfu, ki se bo izteklo šele prihodnjo nedeljo, 7. marca.  Včeraj pa se je na ekrane TV SLO 1 vrnila tudi oddaja ‘Ambienti’.  Letos bodo predvajali kar 30 o lepih domovih, vrtovih in interierjih. Oddaje so na sporedu ob sobotah ob 17.20 na prvem programu TV Slovenija, ponovitve pa so nato na vrsti trikrat na teden, vendar na TV SLO 2.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.