Naslovnica Magazin Novi Captur bo demokratiziral pomagala za vožnjo

Novi Captur bo demokratiziral pomagala za vožnjo

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred dnevi so pri francoskem avtomobilističnem gigantu Renaultu oznanili večletne prodajne podatke modela Captur. Ta pionir v svetu urbanih športnih terencev je od uvedbe na trg leta 2013 dosegel skupno prodajo 1,2 milijona primerkov in tako hitro postal najbolje prodajani model v svojem segmentu – tako v Franciji kot tudi v Evropi. Prihodnje leto pa naj bi ga zamenjal novi Captur.

Novi Captur bo demokratiziral pomagala za vožnjo

Elegantno oblikovani blatniki, vdolbena boka in ‘lebdeča’ streha – novi Captur (foto: renault.si)

 

Novi Captur prihaja na tržišče v začetku leta 2020. Po napovedih iz tovarne Renault bo prenovljen, a ob obenem ohranil istovetnost. Preobrazba kaže posodobljene poteze športnega terenca, ki ostaja prilagodljiv, a bo hkrati postal še bolj gostoljuben. Zahvala temu gre pravi mini revoluciji v notranjosti avta, s katero le-ta dosega nove razsežnosti v tehnologiji in kakovosti. Njegove funkcije in oprema so namreč že ravni modela višjega razreda.

Pri Renaultu so poudarili tri tehnološke značilnosti, ki so vse po vrsti povezane z mobilnostjo. Prva je elektrificiran pogon – do izteka načrta bo imela Skupina Renault v svoji ponudbi 12 elektrificiranih modelov, novi Captur pa bo prvi med njimi s priključnim hibridnim pogonskim sklopom poimenovanim E-TECH Plug-in, ki je plod lastnega tehnološkega razvoja Renaulta in Zveze (?). Druga karakteristika je povezljivost – v istem roku bo 100 odstotkov vozil na ključnih trgih podjetja povezljivih in Captur ta zagon izvrstno ponazarja z novo povezljivo multimedijsko napravo ter z ekosistemom Renault EASY CONNECT.

Tretja značilnost pa bo avtonomna vožnja. Do izteka načrta bo Skupina Renault trgu ponudila 15 modelov, ki bodo opremljeni s tehnologijo za avtonomno vožnjo. Captur bo tako postal en od pionirjev na tem področju. “Skupaj z novim Cliom bo v množičnem segmentu B demokratiziral pomagala za vožnjo, ki vodijo k avtonomni vožnji brez voznika,” so malce pretiravali Francozi, kot da bi šlo za osvoboditev zatiranih množic.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.