Naslovnica Šport V ponedeljek odločitev o gostiteljih evropskih prvenstev

V ponedeljek odločitev o gostiteljih evropskih prvenstev

Avtor: Spletno Uredništvo

V ponedeljek (15. julija) bo mednarodna košarkarska zveza FIBA v Münchnu izbrala prireditelje evropskih prvenstev 2021 za moške in ženske, natanko teden dni kasneje (21. julija) pa bo izžrebala kvalifikacijske skupine za nastop na teh prvenstvih. Slovenija je z Ljubljano ena od sedmih kandidatk za organizacijo predtekmovalne skupine EuroBasketa 2021, zato bodo mnogi ljubitelji košarke nestrpno čakali na razplet.

V ponedeljek odločitev o gostiteljih evropskih prvenstevSkupina držav, ki se poteguje za del organizacije naslednjega evropskega prventva v košarki (foto: FB KZS)

 

V ponedeljek bodo v Münchnu najprej v ospredju dekleta, kandidaturo za organizacijo ženskega EuroBasketa pa so oddale Švedska (Stockholm), Ukrajina (Kijev in Zaporožje) ter skupaj Španija in Francija (Valencija in Lyon ter Pariz). Kandidature se bodo v dopoldanskih urah predstavile članom odbora FIBA Europe, kjer bodo nato z glasovanjem odločili o dodelitvi prvenstva. Ko bo dokočno znano, kje se bodo za naslov evropskih prvakinj leta 2021 pomerile košarkarice, pa bo na vrsti še odločitev o organizatorjih moškega tekmovanja.

Kot je znano, je Slovenija z ljubljansko Areno Stožice ena od sedmih kandidatk za organizacijo moške predtekmovalne skupine evropskega prvenstva. Eno skupino bo zagotovo gostila Nemčija (Köln), ki je edina oddala kandidaturo tudi za finalni del prvenstva (Berlin), za preostala tri mesta pa se bodo poleg Slovenije potegovale še Češka (Praga), Estonija (Talin), Gruzija (Tbilisi), Madžarska (Budimpešta) in Italija (Milano). 

“Vse kandidatke za organizacijo EuroBasketa med 13.15 in 15.45 uro čaka še zadnja, deset minutna predstavitev članom odbora FIBA Europe. Slovensko delegacijo bodo v Münchnu zastopali generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović, poslovni direktor Aleš Križnar in vodja projektov na KZS Matevž Homovec, medtem ko je predsednik zveze Matej Erjavec član odbora FIBA Europe in bo tudi s svojim glasom odločal o prirediteljih obeh prvenstev,” so pojasnili na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS).

Slovensko predstavitev (del katere je tudi krajši video v katerem blestita brata Goran in Zoran Dragić, ki ju je v Tivoliju obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor) bosta v Münchnu izvedla Sanja Modrić in poslovni direktor KZS Aleš Križnar, ki ima z organizacijo EuroBasketa bogate izkušnje iz leta 2013, ko je Slovenija gostila celotno EP. Pri predstavitvi vseh sedmih kandidatov (po abecednem vrstnem redu – Slovenija bo zadnja) bodo člani odbora FIBA Europe glasovali o organizatorjih, odločitev pa bodo sporočili predvidoma med 16.30 in 17. uro

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.