Naslovnica Slovenija Nova Specializirana enota avtocestne policije Maribor

Nova Specializirana enota avtocestne policije Maribor

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija je od petka močnejša za novo posebno enoto in sicer gre za Specializirano enoto avtocestne policije Maribor. Letos  naj bi ustanovili še podobne enote za območja Celja, Kopra in Novega mesta.
Nova Specializirana enota avtocestne policije Maribor

Posebna avtocestna policijska vozila (foto: policija.si)

Lani je že na začetku leta prišlo do ustanovitve Uprave avtocestne policije, ki ima sedež v Postojni. Kmalu zatem ji je sledila ustanovitev prve specializirane enote in sicer je kot prva v državi pričela delovati Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana. Slovenska policija pa je od sedaj močnejša za novo posebno enoto in sicer gre za Specializirano enoto avtocestne policije Maribor.

»Specializirana enota avtocestne policije Maribor bo svoje naloge opravljala na zelo pomembnem cestnem vozlišču štirih držav (Slovenija, Avstrija, Madžarska in Hrvaška). In sicer bodo policisti delovali na relacijah od Šentilja do Slovenskih Konjic, od Maribora (Slivnica), prek Ptuja do Gruškovja, od Maribora (Dragučova), prek Murske Sobote do Pinc, in od Lendave do Dolge vasi,« so pojasnili s Policije.

Dodali so še, da nova enota začasno deluje v prostorih Postaje mejne policije Gruškovje, kasneje pa se bo preselila v Šentilj. Slovenska Policija naj bi po načrtih že do 1. maja, oziroma vsaj do konca letošnjega leta (na spletni strani policija.si so objavljene različne informacije) ustanovila še preostale tri enote slovenske avtocestne policije – Specializirane enote avtocestne policije Celje, Koper Novo mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.