Naslovnica Slovenija Nova pošiljka brezplačnih zaščitnih mask za samozaposlene in mikro podjetja

Nova pošiljka brezplačnih zaščitnih mask za samozaposlene in mikro podjetja

Avtor: Spletno Uredništvo

 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) sta zagotovila brezplačne zaščitnih mask za samozaposlene in mikro podjetja z z največ štirimi zaposlenimi. Na voljo bodo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

Trenutno poziv za brezplačne maske velja do 22. januarja, a ga lahko zaključijo prej ali pa celo podaljšajo – odvisno od povpraševanja po maskah (foto: nursetogether.com / commons.wikimedia.org)

 

 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) zagotovila novo pošiljko brezplačnih zaščitnih mask za samozaposlene in slovenska mikro podjetja z največ štirimi zaposlenimi. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo v imenu MGRT razdelila dodatnih 5 milijonov zaščitnih mask, da bi pomagala preprečiti širjenje okužbe s koronavirusom.

Javni poziv je objavljen na spletni strani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer je pripravljen tudi poseben spletni obrazec. Vendar pa zaščitne maske, v saj v prvi fazi, ne bodo na voljo vsem. Tisti posamezniki in podjetja, ki so maske že dobili na podlagi prvega javnega povabila z dne 4. novembra 2020, sedaj do njih niso upravičeni – razen če se bo kasneje izkazalo, da je povpraševanje manjše od števila razpoložljivih mask.

Na poziv se lahko prijavijo vsi, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem povabilu k prevzemu mask. Postopek razdeljevanja zaščitnih mask pa bo potekal lokalno, saj bo upravičenec prevzel zaščitne maske osebno na tisti območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere ima sedež podjetja. Seznam vseh slovenskih območnih zbornic je prav tako objavljen na spletni strani OZS.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.