Naslovnica Magazin Nova aplikacija Rdečega križa proti vojnim grozotam

Nova aplikacija Rdečega križa proti vojnim grozotam

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodni odbor Rdečega križa se proti uničenju, ki ga dnevno po svetu prinašajo oboroženi konflikti, bori tudi s sodobno tehnologijo. Tako je pred kratkim predstavil razširjeno realnost vojne v mestnem okolju v novi aplikaciji “Vstopi v sobo”. Cilja aplikacije sta osveščanje odraslih in vzgoja mlajših.

rks enter the room icrc 0

Aplikacija ‘Vstopite v sobo’ predstavlja virtualno resničnost, ki za mnoge po svetu ni virtualna, ampak kruti življenski vsakdan (foto:icrc.org) 

 

Nova, brezplačna aplikacija Mednarodnega odbora Rdečega križa v pripovedi skozi otroške oči nudi visceralno, osebno doživetje vojne na družinskem pragu. Uporabniki vstopijo skozi vrata na ekranu svoje mobilne naprave v sobo, kjer v skrajšanem času vidijo brutalne posledice dolgotrajnih spopadov, saj se virtualna soba spreminja iz doma svetlobe in življenja v stanovanje trpljenja in žalosti.

Danes okoli 65 milijonov ljudi beži pred konflikti. Kar 75 odstotkov jih živi v mestih, kjer se spopadi vedno bolj stopnjujejo. “Konflikt uničujoče vpliva na skupnosti in še posebej na življenje otrok. Upamo, da bo zgodba, ki jo pripoveduje ta izjemna aplikacija, omogočila ljudem nove vpoglede v realnost vojn,” je povedal Peter Maurer, predsednik Mednarodnega odbora Rdečega križa (ICRC).

“To je opomnik, kako urbani spopadi uničuje otroške sobe, njihove domove in – kar je najbolj tragično – njihova življenja. Medtem ko sta Pokemon Go in Snapchat svetu že predstavila razširjeno realnost, AR zdaj prvič, uporablja zgodbo o vplivu urbanih konfliktov,” je dejala Charlotte Lindsey-Curtet, direktorica komunikacij in upravljanja informacij na ICRC.

S pomočjo razširjene realnosti lahko uporabniki spoznajo humanitarne razmere na nov, globoko doživet način. “Vstopite v sobo” je oblikovala inovativna digitalna agencija Nedd z uporabo tehnologije Apple ARKit. Aplikacijo lahko uporabniki brezplačno prenesejo iz App Store.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.