Naslovnica Magazin Nov Samsungova storitev za raztresence in pozabljivce

Nov Samsungova storitev za raztresence in pozabljivce

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics je tokrat prekosila samo sebe. Na trg namreč prihaja inovativen izdelek, imenovan ‘Smart Things Find’. Gre za novo Samsungovo storitev, ki bo izredno koristna za pozabljive uporabnike, saj jim bo pomagala hitro in enostavno najti njihove založene Galaxy naprave.

Nov Samsungova storitev za raztresence in pozabljivcePri Samsungu niso posebej poudarjali, da bi bila lahko nova storitev koristna pri odkrivanju tatvin opreme (foto: samsung.si/greyling.com)

 

Če se obsedeni s sodobno tehnologijo in s številnimi sodobnimi tehnološkimi napravami, ki vam zagotovo precej lajšajo življenje, po drugi strani pa redno pozabljate, kje ste kaj nazadnje odložili, tem boste nedvomno pozorno prebrali novico o novi Samsungovi storitvi Smart Things Find. Slednja bo namreč uporabnikom pomagala najti Galaxy pametne telefone, tablične računalnike, pametne ure in brezžične slušalke.

“Z uporabo SmartThingsFind storitve, ki temelji na najnovejših BLE in UWB tehnologijah, bo življenje manj stresno. Storitev vključuje tudi zmogljivosti razširjene resničnosti , ki vas v povezavi z zemljevidi in zvoki vodijo do vaših naprav,” je pojasnil podpredsednik in vodja skupine Smart Things v oddelku za mobilne komunikacije pri Samsung Electronics Jaeyeon Jung.

S Smart Things Find storitvijo bodo uporabniki lahko preprosto našli pogrešano napravo, tudi, če bo ta tedaj brez povezave. Ko je namreč naprava 30 minut brez povezave, ustvari BLE signal, ki ga pošlje na vse druge naprave v bližini, zato lahko kateri koli bližnji Galaxy pametni telefon ali tablični računalnik opozori Samsungov strežnik na lokacijo naprave, Samsung pa bo nato obvestil njenega lastnika.

»Iskanje naprave je še lažje z vgrajenimi zemljevidi in možnostjo zvonjenja izgubljene naprave. Če izgubite napravo, preprosto odprite Smart Things Find storitev na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku in izberite napravo, ki jo želite najti. Na zemljevidu se vam bo prikazala natančna lokacija vaše naprave. Ko boste dovolj blizu naprave, lahko izberete možnost zvonjenja ali za iskanje uporabite razširjeno resničnost, ki prikazuje barvne grafike, ki se večajo, ko se bližate napravi,« so sporočili s Samsunga.

Južnokorejski tehnološki velikan bo sicer v začetku prihodnjega leta iskanje dodatno razširil še s sledilnimi oznakami, ki bodo uporabnikom omogočale tudi iskanje tudi ostalih naprav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.