Naslovnica Magazin Nov digitalni turistični vodič po Sloveniji

Nov digitalni turistični vodič po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Turistična zveza Slovenije je pred kratkim predala v uporabo mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik, ki vabi k odkrivanju znane in manj znane Slovenije. Trenutno je namenjena predvsem domačim turistom, v drugi fazi pa bo prevedena tudi v angleški jezik.

Nov digitalni turistični vodič po SlovenijiNa voljo je nova mobilna aplikacija TZS (foto: slovenia.info/STO/Lipov list)

 

Turistična zveza Slovenije (TZS) je prejšnji mesec vzpostavila mobilno aplikacijo, ki so jo poimenovali ‘Slovenski turistični vodnik’. Aplikacija se ponaša z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi, vabi pa k odkrivanju znane in manj znane Slovenije. Osrednji cilj tega novega digitalnega turističnega vodiča je jasen – približati znamenitosti in lepote Slovenije čim večjemu krogu ljudi. 

»Aplikacija uporabnikom mobilnih naprav prikazuje interesne točke v bližini njihove trenutne lokacije: naravne in kulturne znamenitosti, prenočitvene zmogljivosti, gastronomsko ponudbo, športne in druge aktivnosti, prireditve in prometne informacije. Prikaz interesnih točk se sproti prilagaja geolokaciji uporabnika, ta pa lahko območje iskanja tudi razširi. Izbrane interesne točke lahko tudi uvrsti med priljubljene – za prihodnji ali vnovični obisk.

Uporabnik lahko preveri zanimivosti v njegovi bližini, aplikacija pa ga s pomočjo navigacije na podlagi njegove geolokacije povede do njih,« so sporočili s TZS. Dodali so še pomembno informacijo, da je aplikacija brezplačna. Možno jo je prenesti v Google Play trgovini, medtem ko bo prenos za iPhone platformo predvidoma možen v začetku prihodnjega leta. Trenutno je aplikacija namenjena predvsem slovenskim turistom, v drugi fazi pa bo prevedena tudi v angleški jezik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.