Naslovnica Oglaševanje S podjetjem MARKO ZAJC s.p. ne boste imeli težav z glodalci

S podjetjem MARKO ZAJC s.p. ne boste imeli težav z glodalci

Avtor: Spletno Uredništvo

Učinkovito zatiranje glodalcev in ostalih insektov….

S podjetjem MARKO ZAJC s.p. ne boste imeli težav z glodalci

Čeprav so glodalci zelo lepi za pogledati, so lahko tudi zelo nevarni…. (foto: pixabay.com) 

 

Podjetje, katerega polni naziv je MARKO ZAJC s.p.- deratizacija, dezinsekcija,dezinfekcija, obstaja že od leta 2004. Od tedaj smo z marljivim in strokovnim pristopom pomagali odpraviti najrazličnejše težave številnim klientom, saj smo specializirani za vsa opravila na zgoraj omenjenih področjih.

Ker gre pri deratizaciji, dezinsekciji in dezinfekciji za kompleksne izzive, je zanje potrebna vrhunska usposobljenost s področij biologije in kemije, oziroma številna specifična znanja, kot na primer- s področja rokovanja z nevarnimi snovmi, s področja poznavanja predpisov oz. zakonodaje in tudi z drugih področij.

Medtem, ko v našem podjetju uspešno korakamo skozi drugo desetletje poslovanja, pa hkrati Vam, našim strankam, dajemo na razpolago vse naše bogate dolgoletne izkušnje in vsa naša specialistična znanja.

DERATIZACIJA

Pri deratizaciji gre za uničenje škodljivih glodavcev, predvsem hišnih miši, rjavih in črnih podgan. Z zmanjšanjem njihove populacije se zmanjšuje tudi nevarnost pojava nalezljivih bolezni. Glodavci pa lahko že z grizenjem povzročijo ogromno materialno škodo, če se jih nezaustavi pravočasno.

Ker zaradi lažjega iskanja hrane glodavci najraje živijo v neposredni bližini človeka, se deratizacije najbolj pogosto izvajajo v naseljih,v kanalizacijskih sistemih,v živilsko-predelovalni industriji,pa v vrtcih in šolah, živinorejskih in ostalih industrijskih objektih.

STORITEV DERATIZACIJE

Deratizacija se običajno izvaja spomladi in jeseni, sicer pa gre za preventivno aktivnost, ki je na klic naročnika vedno na voljo. Pri deratizaciji se uporablja posebne snovi, a v omejenih in natančno izračunanih minimalnih količinah, zato je nevarnost zastrupitve za ljudi izjemno majhna. Poleg tega pa se za dodatno varnost oseb te vabe postavljajo v vidno označene posebne deratizacijske bokse.

V našem podjetju Vam nudimo tudi izvajanje deratizacije v najbolj občutljivih objektih in sicer v tistih, kjer se poslužujejo mednarodne metode zagotavljanja varne prehrane HACCP. Gre za izjemno pomembne gospodarske panoge kmetijstva, živinoreje, predelovalneindustrije, trgovine, gostinstva, turizma, transporta…

IZVEDBA DERATIZACIJE

Prisotnost glodavcev ugotavljamo po značilnih iztrebkih, prepoznavnem vonju po urinu, po dlakah, stopinjah…Po namestitvi vab s strupom, poskrbimo tudi za higieno v okolici objekta ter za preprečevanje hranjenja mačk in golobov na površinah, kjer so se pojavili glodavci.

Poleg tega zapremo morebitne luknje oz. morebitne dostope v notranjost objekta. Vabe se po namestitvi redno preverjajo, pozorno pa se pregleda tudi ves objekt in njegova bližnja okolica.

DEZINSEKCIJA

Pri dezinsekciji gre za uničevanje insektov. Prav vsi insekti, ki se zadržujejo v prostorih za skladiščenje, pripravo ali obdelavo hrane, so namreč škodljivci in lahko pokvarijo ogromne količine živil. Še bolj od tega pa je pomembno, da so nekateri insekti tudi prenašalci bolezni, zato je dezinsekcija velikokrat edina rešitev. Najpogostejše škodljive žuželke so muhe, mravlje, ščurki, bolhe, stenice, ose in sršeni.

NAČINI DEZINSEKCIJE

Obstaja več vrst dezinsekcije, ki se ločijo glede na vrste insektov in glede na življenjski ambient, v katerem bo dezinsekcija potekala. Najbolj uporabljeni tehniki sta zaplinjevanje in postavljanje vab oziroma posebnih lovilcev. Poleg tega pa proti vsem vrstam plazečih insektov uporabimo insekticid v mikro-kapsulah, ki ima podaljšano delovanje, se lepi na žuželke in tako uničuje tudi njihova gnezda.

S podjetjem MARKO ZAJC s.p. ne boste imeli težav z glodalci 1

Ose znajo biti zelo nadležni insekt……(foto: pixabay.com)

 

DEZINFEKCIJA PROSTOROV

Pri dezinfekciji oziroma razkuževanju pa gre za uničevanje najmanjših človekovih sovražnikov – mikroorganizmov. Nekateri mikroorganizmi so lahko zelo škodljivi (za ljudi, živali ali živila) drugi so zelo vztrajni, tretjih pa se je zelo težko rešiti.

Prostore oziroma različne površine lahko razkužimo na več načinov in sicer z uporabo hladnih zamegljevalcev, termalnih zamegljevalcev in prek uporabe dimnih bombic s fungicidnimi sredstvi.

S podjetjem MARKO ZAJC s.p. ne boste imeli težav z glodalci 2

Mikroorganizme v prostoru lahko zatremo na različne načine….(foto: freepik.com)

 

Vas ogrožajo ali nadlegujejo glodavci, žuželke in mikroorganizmi? Mi nudimo prave rešitve za vse vaše težave.

 

Deratizacija Marko Zajc s.p.
Graška cesta 50
1270 Litija

Kontakti:
Tel: +386 (0) 40 352 352
E-mail: info@deratizacija.si
Spletna stran: www.deratizacija.si

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.