Naslovnica Trendi Nina Bulatovix bo po šestih letih povila še svoj tretji album

Nina Bulatovix bo po šestih letih povila še svoj tretji album

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub prepovedi koncertiranja se na slovenski glasbeni sceni vseeno občasno pojavi kakšna novost. Tokrat so zanjo poskrbeli člani skupine Nina Bulatovix, ki so izdali single ‘Prekerni’ in s tem napovedali januarsko rojstvo novega albuma ‘Zob za zob’.

 Nina Bulatovix bo po šestih letih povila še svoj tretji albumRahlo stara fotografija tria Nina Bulatovix (foto: FB Nina Bulatovix)

 

Tokrat so eno zadnjih novisti leta 2020 poskrbeli člani skupine ‘Nina Bulatovix’, ki so izdali single ‘Prekerni’ in s tem napovedali januarsko rojstvo novega albuma ‘Zob za zob’. Nina Bulatovix je sicer mariborski post-punk trio, ki deluje od leta 2009. Svoj prvi, istoimenski album ‘Nina Bulatovix ‘je skupina izdala leta 2011, ko je v samozaložbi izdala posnetek svojega koncerta v živo v mariborskem ŠTUK-u.

Na drugi album, ki so ga poimenovali ‘Jate’, je bilo nato potrebno čakati tri leta. Ko je končno izšel, pa so ga kritiki uvrstili med najboljše slovenske albume v letu 2014. Zato je bil izid tretjega albuma še toliko bolj pričakovan, ne glede na čakalno dobo, ki se je medtem v primerjavi z drugim CD-jem podvojila in dosegla kar 6 let. Rojstvo tretjega otroka Nine Bulatovix se sedaj napoveduje za januar, pravkar izdani prvi single pa so poimenovali ‘Prekerni’.

To ime je čisto v slogu pravih pankerjev, saj je – napačno. Nek domač lingvistični mojster je namreč besedo ‘prekaren’, ki se povsod po Evropi piše s črko A (ANG, FRA; ITA, ŠPA, HRV…), v slovenščino že pred leti napačno prevedel kot ‘prekeren’. »Never mind the bollocks,« (oziroma v prevodu »briga te za jajca«) so si morda tedaj rekli na Zvezi društev Slavistično društvo Slovenije, a do danes napake niso popravili.

»Prekerni je zvočna razglednica priložnosti in radosti podalpskega raja. Smernice so znane. Postopki dorečeni. Rezultati na dlani. Vključenost v mednarodne tokove zagotovljena. Album je nastajal na ulicah in v zavetjih kl(j)ubovja, večinsko v placu za vaje na Metelkovi ter v okviru umetniških rezidenc Layerjeve hiše v Kranju in ministrstva za Kulturo RS v Berlinu,« so sporočili z Društva Kapa.

Prav pri njihovi Založbi Kapa Records bo 21. januarja tudi izšel nov album. Sicer je tokrat Nina Bulatovix iz tria postala kvartet, saj pri snemanju albuma ‘Zob za zob’ zelo aktivno sodeluje multinstrumentalist Andrej Hrvatin. Založba Kapa Records pa je ena redkih preživelih neodvisnih založb v Sloveniji, katera že dobri dve desetletji skrbi za različne alternativne glasbene zgodbe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.