Naslovnica Trendi New Swing Quartet so z razprodanimi koncerti obeležili 50 let

New Swing Quartet so z razprodanimi koncerti obeležili 50 let

Avtor: Spletno Uredništvo

New Swing Quartet so v velikem slogu zaključili svoje jubilejno 50. leto delovanja. Najprej so v predbožičnem času z razprodanimi koncerti dvakrat napolnili Gallusovo dvorano v Cankarjevem domu, potem so dvakrat razporedali še dvorano v domačem Šentjurju. Tudi tam so na dvojnem novoletnem koncertu Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan očarali z doživeto interpretacijo najlepših svetovnih in slovenskih božičnih skladb pesmi ter z gospelom iz cerkva ameriškega juga.

New Swing QuartetDvakrat so pošle tudi prav vse vstopnice v veliki Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (foto: PR Agencija GIG).

 

V napolnjeni šentjurski dvorani so New Swing Quartet obiskovalcem pričarali vzdušje tradicionalnih božičnih praznovanj v toplem družinskem krogu in tako proslavili zlatih 50 let pred domačim občinstvom. Kar dvakrat so napolnili dvorano Ipavčevega kulturnega centra v Šentjurju, saj so zaradi izjemnega zanimanja za novoletni koncert odprli še dodaten koncertni termin.  

Sicer so že mesec dni pred božičnim koncertom pošle tudi prav vse vstopnice v veliki Gallusovi dvorani. Da oboževalci, ki so bili z nakupom prepozni, ne bi ostali pred zaprtimi vrati, so se New Swing Quartet, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija odločili, da za javnost odprejo tudi svojo koncertno generalko. Kar dvakrat so tako navdušili tudi nabito napolnjeno dvorano Cankarjevega doma.

 “Božični čas je čas družine in tudi New Swing Quartet se počutimo kot ena velika družina. Ob lepi glasbi in krasni publiki smo na koncertu proslavljali božič in letos tudi našo 50. obletnico. Več si ne bi mogli želeti in veseli nas, da smo naredili nekaj lepega,” pravijo fantje, ki so z doživetim nastopom in praznično energijo končali nepozabno koncertno leto prav tam, kamor sodijo – v hramu slovenske kulture sredi prestolnice.   

Na obeh koncertih v Ipavčevem kulturnem domu pa so NSQ pripravili presenečenje – Mešani pevski zbor Zarja. Zbor Zarja iz Šentvida pri Planini sicer deluje od aprila 1990, medtem ko lokalno njihovo Prosvetno društvo Zarja praznuje 110 let neprekinjenega delovanja. Večno mladi NSQ so odpeli najlepše skladbe božično-novoletnega repertoarja ter poslušalce popeljali v fotelj ob domačem kaminu in okrašenem drevescu.

Občinstvo so popeljali tudi na karibske otoke, kjer o božiču prepevajo bolj veselo, s skladbo The Baby boy in koncert popestrili tudi z a capella gospel skladbami. V vrhuncu večera so privzdignili občinstvo s skladbo Sveta noč in koncert zaključili v velikem slogu z venčkom najlepših gospelov. Ikone spiritual in gospel glasbe New Swing Quartet so svojo izjemno pot začeli leta 1968 ravno v Šentjurju pri Celju, ko so fantje naleteli na ploščo znamenitega Golden Gate Quarteta.

Po njihovem vzoru so oblikovali svoj kvartet in že kmalu po svojem začetku osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga, z legendarnim Golden Gate Quartetom pa so kasneje tudi večkrat koncertirali. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.