Naslovnica Trendi Neustrašna Mulan je končno premagala tudi Covid 19

Neustrašna Mulan je končno premagala tudi Covid 19

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko smo že spomladi napovedali filmsko verzijo znane risanke Mulan, le-ta v četrtek končno prihaja v slovenske kinematografe.

 Neustrašna Mulan je končno premagala tudi Covid 19

En od številnih akcijskih prizorov iz filma Mulan (foto: Blitz Slovenija)

 

Pandemija koronavirusa je podobno kot na številnih ostalih področjih vsakdanjega življenja povzročila precej preglavic tudi v filmski industriji. Zapiranje kinematografov po vsem svetu je pomenilo, da so bile tudi številne za letos napovedane filmske premiere prestavljene. Tako je morala tudi bojevnica Mulan, znana predvsem po Disneyjevem animiranem filmu, počakati na boljše čase.

Kdor čaka, dočaka in tako bo v četrtek 10. septembra Mulan končno le zakorakala v slovenska kina. »Znana filmska ustvarjalka Niki Caro bo oživela epsko zgodbo o legendarni kitajski bojevnici, v igrani verziji filma Mulan, v katerem mlada neustrašna ženska tvega vse iz ljubezni do svoje družine in države, ter postane ena največjih bojevnic, ki jih je Kitajska kadarkoli poznala,« pravi napovednik filma.

Ker gre za spektakularno akcijsko zgodbo, so na snemanju sodelovale množične ekipe kaskaderjev iz Kitajske, Kazahstana, Mongolije, Nove Zelandije in Avstralije, izdelanih in uporabljenih je bilo 4000 pristnih kosov orožja ter več kot 1000 kompletov kostumov za vse igralce. Za filmsko glasbo je Christina Aguilera pripravila novo skladbo ‘Loyal Brave True’, poleg tega pa je tudi ponovno posnela skladbo ‘Reflection’, s katero je še kot najstnica zaslovela v risanki iz leta 1998.

V filmu sicer igrajo Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Jet Li, Li Gong in številni drugi, distributer pa je podjetje Blitz Slovenija.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.