Naslovnica Oglaševanje V starem mestnem jedru Izole se nahaja B&B Vongola

V starem mestnem jedru Izole se nahaja B&B Vongola

Avtor: Spletno Uredništvo

Lepe plaže, prijazni domačini, podeželje z neokrnjeno naravo…..

V starem mestnem jedru Izole se nahaja BB Vongola

Dobrodošli v B&B Vongola…..(foto: Enter Point Slovenija)

 

 

Izola je malo mediteransko mestece, ki vas bo navdušilo s svojimi ozkimi uličicami, gostoljubnimi domačini ter dih jemajočim podeželjem. Ker se zavedamo, da si vseh lepot katere nudi to mediteransko mestece z okolico, ne morete ogledati zgolj v enem dnevu, imamo za vas rešitev. Rezervirajte si sobo v B&B Vongola.

B&B Vongola se nahaja v samem mestnem jedru in je le streljaj oddaljena od mestne plaže Svetilnik. V času vašega bivanja pri nas boste nastanjeni v eni izmed dvoposteljnih ali troposteljnih sobah katere so vse moderno opremljene oziroma si lahko za svoje začasno prebivališče rezervirate tudi studio. Vse bivalne enote vsebujejo klima napravo, garderobno omaro, brezplačno brezžično internetno povezavo (WiFi) ter televizijo z ravnim ekranom, ki je priključena na kabelsko omrežje. Sobe imajo skupno kopalnico medtem ko ima studio lastno kopalnico. Vsem gostom je na voljo tudi shramba za prtljago. Dobrodošli so tudi vsi vaši hišni ljubljenčki.

V starem mestnem jedru Izole se nahaja BB Vongola 1

Vse naše sobe so moderno opremljene….(foto: Enter Point Slovenija)

 

 

Stara ljudska modrost pravi, da je zajtrk najpomembnejši dnevni obrok. In tega se tudi mi zavedamo, zato za vas vsako jutro pripravimo okusen, zdrav in obilen samopostrežni zajtrk. Pozabili pa nismo niti na tiste osebe, ki zaradi kakršnihkoli razlogov uživajo različno dietno prehrano. Le-to vam po predhodnem dogovoru in naročilu z veseljem pripravimo. Verjamemo, da bodo vaši želodčki tudi v “toku dneva” postali lačni, zato imamo v ta namen tudi bar kjer pripravljamo slastne prigrizke, osvežilno pijačo in več kot odlično kavico.

Pogled skozi okno sobe vas bo nedvomno očaral in še predno se boste dobro zavedali, boste vzeli “pot pod noge” in se podali novim doživetjem naproti. Že uvodoma smo napisali, da je Izola malo obmorsko mestece, ki pa je “zraslo” na nekdanjem otoku. V kolikor vas zanima zgodovina samega mesta, je najboljše, da si za “prvo postojanko” izberete Izolano oziroma hišo morja, kjer boste dodobra spoznali pomorsko dediščino Izole. Izolana vabi tudi najmlajše nadobudneže na prav posebno otroško zabavo. Imeli bodo namreč lov za skritim zakladom. Najmlajši bodo skozi igro spoznavali zgodovino mesta in zanimive meščane. Po končanem premagovanju izzivov (katerih ni malo) se bodo otroci skozi ustvarjalno delavnico pobližje spoznali še z modelarstvom. Izdelali bodo namreč prav posebni morski spominček.

Tudi, ko se boste sprehajali po ozkih skrivnostnih uličicah, boste na vsakem koraku začutili prisotnost bogate kulturno-zgodovinske dediščine. Med drugim si lahko ogledate nekdanjo občinsko palačo, Besenghijevo palačo, ki velja za najlepšo zgradbo v mestu ter Manziolijevo palačo katera pa velja za najstarejšo zgradbo v mestu. Ne smemo pozabiti na številne Izolske cerkve med katerimi je najstarejša Cerkev sv. Marije Alietske. V samem mestnem jedru se nahaja tudi večje število muzejskih zbirk. Posebej velja omeniti stalno zbirko o legendarni potniški ladji imenovani Rex ter zbirko Parenzana. Parenzana je bila železniška proga in je delovala v začetku 20. stoletja. Dolga je bila 123 kilometrov ter je potekala od Trsta pa vse do Poreča.

V kolikor ste bolj “športne narave” vam priporočamo izlet s kolesom do najlepših višt (razglednih točk) izolskega podeželja. V vročem poletnem času imamo za vas bogato ponudbo raznolikih plaž. Za vas imamo: urejena kopališča, divje plaže, pasje plaže, plaže za gibalno ovirane osebe ter plaže z najlepšim razgledom med katerimi prevladujeta mestna plaža Svetilnik ter plaža v Simonovem zalivu.

V starem mestnem jedru Izole se nahaja BB Vongola 2

Izola je malo mediteransko mestece z bogato ribiško dejavnostjo….(foto: pixabay.com)

 

 

Po aktivno preživetem dnevu je napočil čas za okusno mediteransko ali istrsko večerjo. Tukaj boste prišli “na vrsto” vsi gurmanski navdušenci, saj večina lokalnih gostincev ponuja tipične istrske in mediteranske jedi, ki so pripravljene izključno domačih sestavin. Ker je Izola ribiško mesto, boste lahko na različne načine okušali številne morske ribe in ostale morske sadeže.

Tipična izolska modra riba, ki je bogata z Omega 3 maščobnimi kislinami, je seveda sardela. Zato lahko brez slabe vesti rečemo, da je sardela izolska kraljica. Le-to boste lahko okušali na različne načine (ocvrte, na žaru, polnjene….)

 

B&B Vongola vas vabi na pristen mediteranski oddih.

 

B&B Vongola
Ljubljanska ulica 14a
6310 Izola

Kontakti:
Tel: +386(0) 41 687 548
E-mail: vongolaizola@gmail.com

Hišni red:
Prijava: od 16:00 do 22:00 ure
Odjava: do 10:00 ure

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.