Naslovnica Šport Dobovičnik bo 15 letih prevzel mlajše, Horvat je novi članski selektor

Dobovičnik bo 15 letih prevzel mlajše, Horvat je novi članski selektor

Avtor: Spletno Uredništvo

V petek se je začela nova sezona 1. slovenske futsal lige, že dva dni kasneje in sicer kar na nedeljo pa je slovenska članska fustal reprezentanca dobila novega selektorja. Andreja Dobovičnika je po 15 letih uspešnega vodenja slovenske izbrane vrste zamenjal dosedanji selektor mlade reprezentance U-21 Tomislav Horvat.

Dobovičnik bo 15 letih prevzel mlajše Horvat je novi članski selektorZamenjava na mestu selektorja se je obetala že dlje časa, a je koronavirus upočasnil proces izbire (foto: nzs.si) 

 

V petek se je s tekmami 1. kroga pričela nova sezona 1. slovenske futsal lige (SFL), v nedeljo pa so na seji Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (IO NZS) imenovali novega stratega slovenske članske izbrane vrste v futsalu. Dosedanjega selektorja Andreja Dobovičnika je po 15 letih uspešnega vodenja reprezentance zamenjal Tomislav Horvat. Dobovičnik pa ostaja v reprezentančnih vodah, saj bo prevzel vodenje reprezentance do 19 let.

Z NZS so sporočili še, da bo slovensko mlado futsal rezentanco do 21 let bo vodil Milivoje Simeunović, medtem ko bo Dejan Kramberger še za en mandat ostal selektor ženske članske reprezentance. Sicer je Tomislav Horvat nekdanji igralec futsala, ki je blestel v dresu Litije, GIP Beton MTO iz Zagorja ter Oplasta iz Kobarida. Kar šestkrat se je veselil osvojitve naslova državnega prvaka, poleg tega pa  je bila kar trikrat tudi najboljši strelec slovenskega prvenstva.

V dresu slovenske reprezentance je zbral 21 nastopov in zabil 13 golov, leta 2003 je za izbrano vrsto  zaigral tudi na EP v Italiji. Trenersko pot je začel v sezoni 2010/2011, ko je sedel na klop Litije. Z Litijo je kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in štiri superpokalne naslove, leta 2013 pa je z Litijani osvojil tudi 6. mesto v Ligi prvakov. Nazadnje je treniral prav Litijo in hkrati tudi slovensko reprezentanco U-21, pred tem pa si izkušnje nabiral tudi v tujini, kjer je vodil hrvaško moštvo Makarske.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.