Naslovnica Slovenija Ne obetajo se prav nobene revolucionarne novosti

Ne obetajo se prav nobene revolucionarne novosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je potekalo četrto srečanje Sveta županov vodilnih destinacij slovenskega turizma. Sodelovali so župani iz kar 80-ih slovenskih občin, predstavniki Slovenske turistične organizacije, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Skupnosti občin Slovenije, govora pa je bilo o strategiji turizma in o okrevanju po pandemiji.

Hoteli v središču turističnega bisera Portoroža (foto: SJ)

Četrto srečanje sveta županov vodilnih destinacij slovenskega turizma je organizirala Slovenska turistična organizacija (STO), poleg županov pa so sodelovali vrh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in zastopniki Skupnosti občin Slovenije (SOS). Osrednja tema sestanka je bila pandemija, posvetili pa so se predvsem prilagajanju in okrevanju slovenskega turizma po krizi.

»Na današnjem virtualnem srečanju je uvodoma prisotne župane s ključnimi ukrepi na krovni ravni seznanil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, direktorica STO, mag. Maja Pak je  predstavila ključne izzive na poti okrevanja in načrt razvoja in trženja slovenskega turizma za leto 2021, predsednik Skupnosti občin Slovenije ter Odbora za turizem, Peter Misja pa je spregovoril o vlogi občin pri okrevanju slovenskega,« so pojasnili s STO.

Sodelujoči na spletnem so bili enotnega mnenja, da bo za okrevanje turizma potrebno usklajeno delovanje deležnikov na vseh ravneh. Ker bi radi razvijali turistično infrastrukturo, pričakujejo usklajeno politika do turistične takse, višina takse pa se naj ne bi nižala. Župani so predstavili nekatere projekte ter spregovorili o razvoju trajnostnih oblik turizma in digitalne transformacije.

S STO pa so zapisali še, da bo z novo turistično strategijo narejen korak naprej pri razvoju in trženju naše države kot trajnostne in varne destinacije s produkti višje dodane vrednosti za butična doživetja. Ne četrti sestanek, ne nova strategija torej ne napovedujeta nobenih večjih novosti v sicer že pred leti zastavljeni moderni in učinkovito delujoči strategiji razvoja slovenskega turizma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.