Naslovnica Slovenija Natečaj za najboljše študente ob predsedovanju Slovenije Svetu EU

Natečaj za najboljše študente ob predsedovanju Slovenije Svetu EU

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub vsem zapletom zaradi pandemije koronavirusa se Slovenija že pripravlja za predsedovanje Svetu EU v drugi polovici leta 2021. Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje se je odločil, da bo o tem predsedovanju izpeljal posebno akcijo osveščanja med slovensko študentsko populacijo.

Natečaj za najboljše študente ob predsedovanju Slovenije Svetu EUTudi na Ljubljanskem gradu bodo med predsedovanjem Slovenije Svetu EU najbrž izobesili zastavo EU (foto:pixabay.com/pohjakroon)

 

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UVRSZK) je že začel s promocijo slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki bo napočilo v drugi polovici let 2021. Aktivnosti so namenjene različnim ciljnim skupinam, tokrat pa so se posvetili študentom. Pripravili so namreč poseben natečaj za najboljša diplomska in magistrska dela na temo tega predsedovanja, s čemer bi želeli k sodelovanju pritegniti širšo populacijo iz študentske sfere.

»Z natečajem za študente želi Urad vlade za komuniciranje doseči večje zavedanje o pomembnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU pri mlajši populaciji ter predvsem spojiti znanstvenoraziskovalni in umetniški potencial te populacije z aktualnimi izzivi in priložnostmi predsedovanja,« so pojasnili z UVRSZK in dodali, da bodo nagrajena po 3 najboljša dela s področja naravoslovja, družboslovja in umetnosti.

Prvo, drugo in tretjeuvrščeni iz vsakega študijskega področja bodo prejeli posebne nagrade. Za končno razvrstitev bodo pristojne tri posebne strokovne komisije, ki bodo ocenile najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu EU ali vloge Slovenije znotraj EU. Sicer pa se ne mudi, saj bo natečaj odprt do 15. julija 2021. Rezultati natečaja bodo znani do konca septembra 2021, svečana razglasitev pa bo na vrsti šele oktobra prihodnjega leta.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.