Naslovnica Šport Reprezentance so tik pred zaključnimi pripravami, bojazni pa je vse več

Reprezentance so tik pred zaključnimi pripravami, bojazni pa je vse več

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz rokometnega sveta prihajajo vse slabše novice glede bližnjih mednarodnih reprezentančnih tekmovanj. Norveška je namreč dokončno odpovedala so-gostiteljstvo decembrskega evropskega prvenstva za ženske, pričeli pa so se vrstiti tudi dvomi glede svetovnega prvenstva za moške, ki bi ga moral januarja gostiti Egipt.

Reprezentance so tik pred zaključnimi pripravami bojazni pa je vse večDvorana Jyske Bank Boxen v danskem Herningu, kjer bi morala na EP nastopiti slovenska dekleta (foto : T-Stone/en.wikipedia.org)

 

Slovenski selektor Uroš Bregar je oznanil seznam ženske članske rokometne reprezentance, ki jo decembra čaka nastop na evropskem prvenstvu. Na priprave, ki se bodo v Laškem začele v nedeljo, je selektor povabil 20 igralk. Slovenija bi morala na EP zaigrati v zelo kakovostni zasedbi, v kateri sta tudi povratnica Barbara Lazović in debitantka slovenskem dresu, sicer Bolgarka nigerijskih korenin Elizabeth Omoregie. 

Slovenska reprezentanca bo med pripravami bivala v hotelu Thermane Laško, kjer bo nastanjena v ločenem nadstropju od vseh morebitnih ostalih obiskovalcev, vadila pa bo v lokalni dvorani Tri lilije. Pojavljajo pa se bojazni, da bi lahko EP, ki bi ga morali skupaj gostiti Danska in Norveška, v zadnjem trenutku celo preloženo. Včeraj je namreč Norveška sporočila, da mora zaradi aktualnih razmer dokončno odpovedati vso gostoljubje tekmovanju, potem ko so že pred časom črtali prizorišči v Stavangerju in Oslu, sedaj pa še zadnje v Trondheimu.

Pri EHF sicer trdijo, da bo o usodi EP vse jasno že danes, pri čemer se zdi še najverjetneje, da bi Danska EP lahko gostila sama. Dobra dva tedna pred pričetkom evropskega prvenstva, ki bi moralo sicer trajati od 4. do 20. decembra, in še posebej v sedanjih zdravstvenih razmerah, je namreč iz logističnih vzrokov celo bolje, da reprezentance ne potujejo iz ene države v drugo. Slovenija bi se morala sicer na EP v skupini A v danskem Herningu v skušinske delu po vrsti pomeriti z domačo Dansko, Francijo in Črno Goro.

Odpoved ženskega EP s strani Norveške, ki sicer velja za resnega organizatorja, pa je sprožila tudi resne dvome glede prihodnjega svetovnega prvenstva za moške. Slednjega bi moral januarja 2021 kot prva država afriškega kontinenta gostiti Egipt. Vendar pa tamkajšnje zdravstvene razmere niso nič boljše kot drugje po svetu, pa tudi glede opremljanja dvoran za SP so bili Egipčani še pred kratkim v zamudi. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.