Naslovnica Trendi Natečaj Mladi Rapetek ostaja, a so ga malce zamaknili

Natečaj Mladi Rapetek ostaja, a so ga malce zamaknili

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa vpliva na vse sfere javnega življenja, tudi na vse nastope v živo. Z Društva Kapa so bili zato prisiljeni spremeniti načrte glede terminov javnega natečaja za področje hip hop kulture ‘Mladi Rapetek’ in sicer so vse skupaj malce zamaknili.

Natečaj Mladi Rapetek ostaja a so ga malce zamakniliMladi bodo tudi letos vzporedno s spoznavanjem hip hop kulturo pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja in soustvarjanja z vrstniki (foto: Društvo Kapa)

 

Kot je znano, ima projekt ‘Mladi Rapetek’ korenine v koncertnem nizu Rapetek, kateri je edini redni hip hop dogodek v Sloveniji. Pripravlja ga Društvo Kapa, ki v klubu Gala hala že 17 let  skrbi za kakovosten koncertni in DJ program v slovenski prestolnici. Cilj natečaja za hip hop pomladek in precej širši segment mladine pa je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti.

Osrednji organizator in največji financer natečaja Mladi Rapetek je torej Društvo Kapa, projekt pa finančno podpirata tudi MOL in Ministrstvo za kulturo. Zaradi izrednih razmer in začasne prekinitve celotnega javnega življenja v Sloveniji so morali organizatorji premakniti prvotno zastavljene termine, vendar je v tem trenutku zagotovo najpomembnejše, da natečaj Mladi Rapetek niso odpovedali.

»Društvo Kapa že peto leto zapored organizira mladinski natečaj Mladi Rapetek za osnovnošolce od 5. razreda dalje ter srednješolce. Mladi na natečaju lahko sodelujejo v eni izmed razpisanih kategorij: rapanje, beatbox, DJ-anje, ustvarjanje beatov, ples, grafitiranje. Nagrajenci natečaja se bodo v maju udeležili brezplačnih delavnic, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji – Mirko Grozny, Žiga Žmavc – Zhiga, Luka Jeločnik – DJ K’Pow, Mihajlo Milić – Sajkoslav, Sara Poček Conde, Nejc Ketiš, Tim Pregrad in Sandi Abram,« sporočajo z Društva Kapa.

Po novem je rok za prijave na natečaj podaljšan do 3. maja, do 17. maja bo sledil izbor in obveščanje nagrajencev, 1. junija pa bo na sporedu ‘spoznavni dan’ za udeležence. Že 6 junija bo na vrsti prva delavnica, teden dni kasneje ji bo sledila druga, veliki finale natečaja pa bo z zaključnim nastopom na vrsti 20. junija. Delavnice in zaključni nastopi bodo potekali na Letnem vrtu Gala hale.
,

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.