Naslovnica Trendi Nastopajočo za Evrovizijo 2021 že imamo, potrebujemo le še skladbo

Nastopajočo za Evrovizijo 2021 že imamo, potrebujemo le še skladbo

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko je pandemija koronavirusa marca letos preprečila predvideno izvedbo Evrovizije, so na RTV Slovenija pravkar že objavili razpis za naslednje leto. Novost je ta, da je razpis tokrat namenjen samo avtorjem skladb, saj je izvajalka, ki bo prihodnje leto zastopala Slovenijo, že znana in sicer je to letošnja nesojena potnica v Rotterdam Ana Soklič.

Nastopajočo za Evrovizijo 2021 že imamo potrebujemo le še skladbo

Letos so se morali Ana Soklič in vsi slovenski ljubitelji Evrovizije zadovoljiti z virtualnim nastopom 16. maja (foto: EBU/Kris Pouw/MMC RTV SLO)

 

Razvedrilni program RTV Slovenija je pravkar objavil razpis za sodelovanje na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo na vrsti prihodnje leto. Za sodelovanje se lahko tokrat prijavijo izključno avtorji (glasbe, besedila, priredbe in aranžmaja), ne pa tudi izvajalci. Najboljšo skladbo, ki bo naslednje leto izbrana za zastopanje Slovenije, bo namreč izvedla vokalistka in zmagovalka letošnje EME Ana Soklič.

»Skladba je lahko dolga največ tri minute in mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna ter še ne priobčena javnosti. Skladbo, ki bo morda odmevala po vsej Evropi in še dlje, lahko prijavite od 13. julij 2020 do vključno 30. septembra 2020 do polnoči. Vse prijave, ki bodo popolne in oddane pravočasno, bo pregledala najmanj tričlanska strokovna komisija,« so pojasnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

V sporočilu za javnost so pojasnili še, da bodo podatke o izbranih skladbah objavili najpozneje do 31. decembra letos, izbiro zmagovalne pesmi pa bodo ‘komisarji’ oznanili najpozneje do 9. marca leta 2021. K sodelovanju pa avtorje, skladatelje, tekstopisce in glasbenike vabi tudi Ana Soklič osebno – boljša kot bo skladba, višje se lahko uvrsti. Kot je znano, je Ana letos zaradi pandemije ostala brez predvidenega nastopa na Evroviziji v Rotterdamu, zato bo slovenske barve branila naslednje leto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.