Naslovnica Trendi Napoved 65. sezone Slovenskega mladinskega gledališča

Napoved 65. sezone Slovenskega mladinskega gledališča

Avtor: Spletno Uredništvo

S prihodom meseca septembra se začenja novo šolsko leto, nove tekmovalne sezone v dvoranskih športih, nove so programske sheme televizijskih programov in pričenja se tudi nova gledališka sezona. Tudi v Slovenskem mladinskem gledališču.

Napoved 65. sezone Slovenskega mladinskega gledališča Letošnja gledališka jesen bo zaradi pandemije nedvomno drugačna kot vse prejšnje sezone (foto: PR SMG)

  

Po spomladanskih prepovedih vseh javnih dogodkov, sploh tistih v zaprtih prostorih z občinstvom, se namreč slovenska gledališča spopadajo s številnimi težavami. Vseeno pa gledališki delavci ne bodo kar vrgli puške v koruzo. Slovensko mladinsko gledališče (SMG), ki je običajno eno najbolj produktivnih v državi, bo tako v četrtek, 3. septembra predstavilo 65. sezono. Poimenovali so jo ‘Sezona skupnosti’, o programu pa bodo spregovorili direktor SMG-ja Tibor Mihelič Syed, umetniški vodja Goran Injac in  snovalci projektov. 

»Čas, ko je koronavirus dodobra zarezal v naša življenja in smo več mesecev preživeli ločeni od drugih, nas je boleče spomnil na pomen skupnosti. Skupnosti kot skupnega bivanja, občutka vključenosti, spoštovanja vseh, pa tudi skupnosti kot skupnih prizadevanj, ki so več kot le seštevek posameznih sil in v sinergiji skrbijo za to, da se ohrani, kar vrednega že imamo, ali utirajo poti k novemu,« pojasnjujejo na SMG.

Tudi gledališče je sicer ‘skupna’ umetnost in lahko obstaja le kot del skupnosti – ustvarjalcev, izvajalcev, premišljevalcev, odločevalcev, gledalcev, splošne javnosti in tudi celotne družbe. Sicer pa bo predstavitev 65. gledališke sezone SMG potekala od 19. ure dalje pred klubom Mladinsko/barom Božidar, po načrtu gostiteljev pa se bo po uradnem delu prevesila v prijetno druženje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.