Naslovnica Šport Slovenija presenetljivo nosilka skupine na svetovnem prvenstvu

Slovenija presenetljivo nosilka skupine na svetovnem prvenstvu

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna rokometna zveza (IHF) bo v soboto, 5. septembra, ob 19. uri opravila žreb skupin za prihodnje svetovno prvenstvo v rokometu. SP bo januarja v Egiptu, žreb bo na spektakularnem prizorišču pred piramidami v Gizi, Slovenija pa se je presenetljivo znašla kar med nosilci skupin.

Slovenija presenetljivo nosilka skupine na svetovnem prvenstvuEno od treh povsem novih prizorišč svetovnega prvenstva v rokometu, ki bo januarja v Egiptu (foto: handballegypt2021.com)

 

Na prvem svetovnem prvenstvu v rokometu, ki ga bo gostil afriški kontinent, bo prvič v zgodovini nastopilo kar 32 reprezentanc. Mednarodna rokometna zveza (IHF) bo žreb skupin opravila v soboto, 5. septembra, ob 19. uri na spektakularnem prizorišču pred piramidami v Gizi. SP, ki bo prihodnje leto startalo dva tedna prej kot običajno in se zato ne bo zavleklo v februar, bo potekalo med 13. in 31. januarjem 2021.

Z Mednarodne rokometne zveze (IHF) pa so Rokometno zvezo Slovenije (RZS) obvestili, da bo slovenska moška članska reprezentanca tokrat kar med nosilci skupin in bo torej v prvem bobnu. Poleg Slovenije bodo v žreb iz prvega bobna vstopile še najboljše evropske rokometne izbrane vrste (najbrž z izjemo Francije in Islandije) – Danska, Španija, Hrvaška, Nemčija, Norveška, Portugalska in Švedska. Slovenija si je prestižni status nosilke skupine na SP priborila s četrtim mestom na zadnjem evropskem prvenstvu. 

V Egiptu so sicer za 27. svetovno rokometno prvenstvvo zgradili tri popolnoma nove dvorane. Novozgrajene dvorane bodo lahko sprejele med 4500 in 7000 ljudi, osrednja dvorana v Kairu pa bi lahko omogočila ogled tekem več kot 16 tisoč obiskovalcem. Glede trenutnih razmer in drugega vala okužb s koronavirusom pa se utegne zgoditi, da gledalcev v novih dvoranah med tekmami sploh ne bo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.