Naslovnica Trendi Napetost v slovenskih kinih – Dr. Sleep in bitka za Midway

Napetost v slovenskih kinih – Dr. Sleep in bitka za Midway

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenska kina po prihodu grozljivke Dr. Sleep ta teden prihaja še zgodovinski spektakel Midway. Dr. Sleep je nadaljevanje znana grozljive Stephena Kinga, Midway pa šele druga holivudaska verzija epske letalsko-pomorske bitke na Pacifiku.

Napetost v slovenskih kinih Dr. Sleep in bitka za Midway

Bitka za otočje Midway – ime je dobilo zato, ker je na širinah Pacifika prav na polovici morske poti med ZDA  in Azijo (foto: FB Midway movie)

 

Najbolj slavni pisec grozljivih novel Stephen King je že leta 2013 svetu predstavil roman ‘Doctor Sleep’ in potrdil, da se gre za nadaljevanje kultnega filma ‘The Shining’ (‘Izžarevanje’), ki ga je v istoimenskem filmu Stanleya Kubricka leta 1980 le v glavni vlogi zaznamoval Jack Nicholson. Sedaj je vlogo Doctor Sleepa (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) odigral Ewan McGregor, igrajo pa še Rebbecca Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra), Cliff Curtis, Emily Alyn Lind in Zahn McClarnon.

»Doktor Sleep Stephena Kinga nadaljuje zgodbo Dannyja Torranca in sicer 40 let po grozljivih dogodkih v Overlook hotelu, katerim smo bili priče v filmu Izžarevanje (The Shining). Še vedno prestrašen zaradi travme, ki jo je doživel kot otrok, je Danny po mnogih letih našel nekaj, približno podobnega miru. Ta mir pa se hitro razblini, ko naleti na deklico Abro, pogumno najstnico z lastnim ekstrasenzornim darom, kateremu rečemo ‘sijaj’ ali izžarevanje.

Z nenavadno zavezo se Danny in Abra spustita v brutalno bitko za življenje, Danny pa se je primoran soočiti s svojimi strahovi in znova prebuditi duhove iz njegove preteklosti,« pravi napovednik filma, ki se v slovenskih kinih predpremierno vrti že od Dneva reformacije. V četrtek, 7. novembra bo v kinematografe vstopila še vojno-zgodovinska drama Midway. Gre za vojaško zgodbo o dogodkih prelomni bitki druge svetovne vojne v bližini otočja Midway.

Tedaj so po zaslugi svoje obveščevalne službe Američani premeteno postavili zasedo precej močnejši japonski floti, vseeno pa so zgolj po spletu srečnih okoliščin uspeli potopiti vse štiri japonske letalonosilke. Tako se je potek druge svetovne vojne spremenil, od tega trenutka so se Japonci samo še branili. Filma Midway (2019) se ponaša z igralsko zasedbo, v kateri so Woody Harrelson, Ed Skrein, Luke Evans, Keean Johnson, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, Patrick Wilson in drugi.

Za primerjavo je bila zasedba v prvem filmu Midway leta 1976 še precej bolj zvezdniška od sedanje, saj so bili v njej Henry Fonda, Charlton Heston, James Coburn, Glenn Ford, Hal Holbrook, Toshiro Mifune, Robert Mitchum, Cliff Robertson in Robert Wagner.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.