Naslovnica Gospodarstvo Slovenija v Šanghaju z visoko tehnologijo in z zimskimi športi

Slovenija v Šanghaju z visoko tehnologijo in z zimskimi športi

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri se v Šanghaju pričenja China International Import Expo – CIIE. Gre za največji kitajski uvozni sejem, na njem pa se bo predstavila tudi Slovenija oziroma slovensko gospodarstvo. 

 China International Import Expo – CIIE se jutri začenja v Šanghaju (foto:commons.wikimedia.org/Andrey Filippov)

 

China International Import Expo – CIIE bo letos potekal šele drugič, a gre vseeno za nadvse pomemben gospodarski dogodek, saj velikanski kitajski trg obeta izjemne priložnosti. Letošnji CIIE bo namenjen predstavitvi izdelkov široke potrošnje in tudi izdelkov visokih tehnologij, Kitajska pa želi s tem sejmom nadaljevati liberalizacijo svoje trgovine in domačega trga ter vključevanja tokove globalnega gospodarstva. Otvoritve sejma se bo udeležil tudi kitajski predsednik Xi Jinping, kar lepo priča o važnosti dogodka. 

Slovenija se bo letos v Šanghaju predstavila predvsem kot zelena dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev. Poleg tega pa se bo naša država ponosno postavila kot posebna kitajska partnerica pri pripravah na izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2022 v Pekingu ter širšemu razvoju zimskega športa na Kitajskem. »Na dogodku bomo predstavili nekaj slovenskih tehnoloških presežkov, v luči prihajajočih zimskih olimpijskih iger v Pekingu leta 2022 pa bomo izpostavili tudi slovensko znanje in slovenska podjetja v industriji zimskih športov.

Za začetek poslovanja na Kitajskem je potrebna tako vidnost, ki jo slovenskim podjetjem zagotavljamo s paviljonom, kot tudi pridobitev ustreznega poslovnega partnerja. Ti se praviloma pojavljajo skupaj z odločevalci prav na takšnih dogodkih,« je pojasnila Ajde Cuderman, direktorica agencije SPIRIT Slovenija, ki je organizirala slovensko predstavitev na Kitajskem. Za učinkovit vstop na kitajsko tržišče pa so pri agenciji letos pripravili tudi priročnik z opisom vseh potrebnih postopkov.

V ospredju letošnje predstavitve Slovenije na dogodku CIIE 2019, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, je ponudba visoko tehnoloških rešitev na področju zimskih športov, električne ultra lahke letalske industrije, avtomatizacije proizvodnih procesov in ostalega. Predstavitev 20 slovenskih podjetij in organizacij bo letos potekala v slovenskem ‘zimskem’ in ‘nacionalnem’ paviljonu v sklopu sejma ter tudi s stalno razstavo v šanghajskem Sodobnem poslovnem središču.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.