Naslovnica Šport Najlepša slovenska športnica je končala kariero

Najlepša slovenska športnica je končala kariero

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski šport je ostal brez enega od svojih najlepših adutov. Atletinja Snežana Vukmirović je namreč sporočila, da se dokončno umika od tekmovanj. Snežana je bila v troskoku vrsto let med prvo svetovno deseterico, a se ji žal nikoli ni uspelo povzpeti prav na vrh.   

snežana 3

Tudi na SP v Moskvi leta 2013 se je Snežana uvrstila med prvih deset na svetu (foto: FB S.V.)

 

Snežano Vukmirović so leta in zbadali, zakaj je izbrala atletiko, ko bi lahko obogatela kot manekenka. Odgovor se glasi, ker je imela rada šport. Kdor jo pozna od malih nog, trdi, da bi lahko bila podobno kot v troskoku uspešna še v marsikateri disciplini in celo v olimpijskem sedmeroboju. Pri 35 leth pa so ji poškodbe in poškodbice dokončno preprečile vrnitev v vrhunsko formo in zato se je odločila za slovo od tekmovanja.        

“Za vsakega športnika pride trenutek težke odločitve, kdaj je čas za umik.Tako je tudi zame prišel pravi čas, da se preselim na tribune. Z velikim ponosom in z dvignjeno glavo lahko rečem, da sem bila vrhunska atletinja. V svoji športni karieri sem doživela mnogo tega, od solz sreče do solz razočaranja, vendar ne obžalujem niti enega trenutka, ki sem preživela na atletski stezi.V spomin so se mi za vedno vtisnili vsi moji športni dosežki, ki jih nebi zmogla brez pomoči in podpore moje družine, trenerjev, sponzorjev in prijateljev. Brez njih moja atletska zgodba ne bi bila popolna.Ob tej priložnosti se jim za podporo iskreno zahvaljujem. Prišel je čas, da grem naprej in poiščem nove izzive. Atletika je bila in bo še naprej del mene. Vaša Snežka,” je ob koncu tekmovalne kariere zapisala Snežana. 

Snežana Vukmirovič, ki je bila nekaj let poročena z nogometašem Aleksandrom Rodićem, je med nastopanjem zbrala vrsto zelo dobrih uvrstitev na največjih tekmovanjih. Žal pa se ji nikoli ni nasmehnila sreča v obliki vrhunskega rezultata, z izjemo srebrne medalje na sredozemskih igrah 2013.

Leta 2014 je bila na EP v Zürichu v troskoku sedma (13,82 m), v Barceloni je leta 2010 zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP leta 2009 v Torinu. Trikrat je bila deveta na svetovnih prvenstvih in sicer v Moskvi (na odprtem) leta 2013 ter na na dvoranskih SP leta 2005 v Madridu in leta 2010 v Dohi.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.