Naslovnica Slovenija Nagrade in priznanja za lesarski presežek leta

Nagrade in priznanja za lesarski presežek leta

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob zaključku 2. Dneva slovenskega lesarstva so bile prvič podeljene tri nacionalne nagrade in sedem priznanj za Lesarski presežek leta. Dobili so jih avtorji izdelkov, ki so sestavljeni iz slovenskega lesa, ustvarjajo nove tržne niše ter imajo hkrati tudi potencial, da uspejo na tujih trgih.
Priznanje je dobil tudi multifunkcijski polnilnik Timber (foto: SPIRIT Slovenija)

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija je letos skupaj z Društvom oblikovalcev Slovenije in Direktoratom za lesarstvo organizirala natečaj, s katerim so iskali originalne slovenske izdelke iz lesa, ki bi se lahko zaradi svoje izvirnosti in kakovosti uspešno promovirali oziroma prodajali na globalnih trgih. Komisija nato ni imela prav enostavnega dela, saj je na natečaj prispelo kar 33 oblikovalskih predlogov.

Sicer so bili tokrat v komisiji Julijan Krapež, Zarja Vintar in Mateja Panter (Društvo oblikovalcev Slovenije), Črtomir Tavzes, lesno raziskovalna panoga), Tomaž Sešlar (lesarsko razvojna ekonomija in marketing), Danilo Anton Ranc (generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo) in dr. Tomaž Kostanjevec (direktor javne agencije SPIRIT Slovenija).

Komisija se je strokovno odločila, da gredo tokrat tri nacionalne nagrade za oblikovalski presežek v roke Roberta Slavca – za MYWATER (pametno leseno polnilnico za pitno vodo), Gašperja Premožeja – za KOHO (originalne sestavljive lesene kuhalnice) in Barbare Šubic – za RWWIN (vhodna vrata iz odsluženega lesa z unikatno podobo, ki se opirajo na tradicionalno rabo lesa in imajo nostalgično čustveni pridih).

Dobitniki sedmih letošnjih priznanj za Lesarski presežek leta pa so Mateja Krašovec Pogorelčnik – za multifunkcijski polnilnik Timber, Metod Burgar – za kuhinjski valjar 2.1, Natja Jankovič – za leseni umivalnik Dotik, Anka Štular in Mateja Panter – za ‘Klop ljubezni’, Ivo Butkovič in Primož Šporar – za Wood Belt (leseno zaponko za pas), Marko Pajnik – za zunanjo otroško hiško ter Robert Gomišček – za zložljiv Ypsi Stol.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.