Naslovnica Trendi Divje jezero in Balans

Divje jezero in Balans

Avtor: Spletno Uredništvo
Na letnem vrtu Gala hale se ob junijskem solsticiju, ko se pomlad prelevi v poletje, obeta nastop jazz rock skupine Divje jezero. Za prvi julijski dan pa na isti oder prihaja še skupina Balans.
Del skupine Divje jezero med snemanjem videa v predkoronskih časih (foto: FB Divje jezero)

V sklopu Praznika glasbe bo na najdaljši dan leta, v ponedeljek, 21. junija, v Letnem vrtu Gala hale gostovala jazz rock ekipa, ki sliši na ime ‘Divje jezero’. Skupina je bila sicer sprva le inštrumentalna, šele kasneje je priključila pevca Žana Sedeja in tako dobila novo dimenzijo. Prav tako je pred kratkim izdala skladbo ‘Nad tokom’, kjer na vokalu gostuje Vesna Zornik (Katalena). Vseeno pa inštrumentalnim korenine ostajajo v obliki dolgih melodičnih in solo izsekov.

»Zasedba je ustaljeno ime domače mlajše jazz rock fusion scene, saj je v svojem trinajstletnem delovanju nanizala že lepo število albumov in koncertov. Jazzerski in prog ritmi in riffi, ki se obračajo in jačajo v zabavno in premišljeno muziko, ki jo tvori preplet bobnov, basa, kitare, saksa in klaviatur. Spomni tudi na dobre stare slovenske in ex-yu fusion bende a la Izvir. Mojstrsko skomponirano in odigrano,« prav napovednik Društva Kapa.

Za prvi julijski dan pa na oder Letnega vrta prihaja še skupina Balans. Gre za post-pop-punk glasbeno zmes s poudarjenimi posebnimi vizualnimi efekti. Skupino je najprej tvoril le duo Kristin Čona – Andrej Pervanje, ki se jima je pred petimi leti pridružil sodobni umetnik Alessandro Di Giampietro, predlani se pa še bobnar Jan Kmet. Tokrat bodo predstavili nov, težko pričakovani album ‘Sam pravm’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.