Naslovnica Trendi Nagrada za Kreslina, jutranja kava s kantavtorji in krompirjeve počitnice

Nagrada za Kreslina, jutranja kava s kantavtorji in krompirjeve počitnice

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Radiotelevizije Slovenija so tokrat posedovali novice o podelitvi Ježkove nagrade Vladu Kreslinu, o novem jutranjem programu v živo Radia Maribor in o televizijski novostih za bližnje šolske počitnice.

Nagrada za Kreslina jutranja kava s kantavtorji in krompirjeve počitnice

Vlado Kreslin si za svoj ustvarjalni opus zagotovo zasluži vse možne nagrade (foto: Adran Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

Z RTV Slovenija so sporočili, da se je komisija za podelitev nagrade Franeta Milčinskega – Ježka odločila, da Ježkovo nagrado za leto 2020 prejme znani glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor Vlado Kreslin. Kreslinu, za katerim je imenitna glasbena kariera, bodo nagrado podelili v nedeljo, 25. oktobra, v oddaji Vikend paket. Podelitev bo moč v neposrednem prenosu od 17.20 dalje spremljati na TV SLO 1.

Radio Maribor, ki letos praznuje 75 let obstoja, pa je včeraj začel s prav posebnim jutranjim programom v živo. Po novem bodo namreč vsako sredo med 6. in 9. uro zjutraj gostili glasbenike in kantavtorje. »Ti bodo ob 6.30, 7.30 in 8.30 v živo izvajali skladbe. Gre za popestritev in prilagoditev programske sheme trenutnim razmeram v državi z željo,da bi bili poslušalci ob tesnobni zdravstveni situaciji deležni tudi nekaj razvedrila,« sporočajo z RTV Slovenija.

Ta nov sredin jutranji program so poimenovali ‘Jutra ob kavi so še lepša’. Poleg tega pa so na Televiziji Slovenija pripravili programske novosti za bližnje šolske počitnice. Redakcija Otroškega in mladinskega programa TV SLO bo tudi med tokratnimi počitnicami skrbela za pester program, ki so ga poimenovali ‘Počitniški krompir ‘. »Nika Rozman in Nik Škrlec se bosta tudi med tokratnimi krompirjevimi počitnicami z gosti lotila zanimivih tem.

Navdih bosta vsak dan znova poiskala v kratkih dokumentarnih filmih iz serije Izzivalci, ki si jih bodo mladi gledalci lahko v Počitniškem krompirju premierno ogledali. Infodromovci bodo vsako jutro pripravili kratke sveže novice, v uredništvo Malih sivih celic bodo poskrbeli za zanimive eksperimente, vse skupaj pa bodo začinili še s skeči Osvežilne fronte. Mladi gledalci bodo lahko ves čas oddaje aktivno sodelovali tudi na družbenem omrežju Instagram,« so še oznanil z RTV SLO.

Hkrati bo med Počitniškim krompirjem potekala tudi promocija ‘Evropske kampanje prijateljstva’ (#SayHi, #Hej), kjer bodo pozivali k skupnemu boju proti medvrstniškem nasilju. Ta kampanja bo hkrati potekala na 13 javnih televizijskih hišah po EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.