Naslovnica Šport Odbojkarska zveza Slovenije raje ne tvega ničesar

Odbojkarska zveza Slovenije raje ne tvega ničesar

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlada je z zadnjim odlokom zaustavila vsa športna tekmovanja za mlajše selekcije in nižje lige.V kolektivnih športih je sicer dovolila tekmovanja na nacionalnih, regionalnih in mednarodnih nivojih v panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, rokomet in odbojka. Vseeno pa so se pri Odbojkarski zvez Slovenije določili, da vsaj za 2 tedna raje prekinejo vsa tekmovanja.  

 Odbojkarska zveza Slovenije raje ne tvega ničesar

Odbojkarice Gen-I Volley so celo že včeraj odpovedale gostovanje v Kopru (foto: FB OZS/ Gen-I Volley)

 

Zadnji vladin odlok v boju proti pandemiji koronavirusa dovoljuje treniranje in nastopanje športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport. V kolektivnih športih so trenutno dovoljena tekmovanja na nacionalnih, regionalnih in mednarodnih nivojih v panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet.

Za presenečenje pa so poskrbeli pri Odbojkarski zvez Slovenije (OZS), kjer so se včeraj vseeno odločili, da z današnjim dnem vsaj za dva tedna tudi v članski konkurenci prekinejo z vsemi tekmovanji. »Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo kljub možnosti, da bi na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti lahko nadaljevali s tekmovanji v prvi slovenski odbojkarski ligi, sprejeli odločitev, da za obdobje dveh tednov prekinemo vsa tekmovanja,« so sporočili z OZS.

Seveda bodo na OZS še naprej spremljali zdravstveno-pandemiološke razmere v Sloveniji in se glede na stanje odločali o morebitnem nadaljevanju tekmovanj. Pri tem bodo upoštevali vse odloke Vlade Republike Slovenije, napotke Nacionalnega inštituta za javno zdravje in navodila Ministrstva za šolstvo, znanost in šport. Morda pa bodo, podobno kot tokrat, na OZS tudi v prihodnje raje ravnali malce bolj odgovorno kot ostali ter tako tveganja spravili na najnižji možni nivo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.