Naslovnica Slovenija Nacionalni mesec skupnega branja ponuja kar 330 dogodkov

Nacionalni mesec skupnega branja ponuja kar 330 dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo
V sredo, 8. septembra se pričenja Nacionalni mesec skupnega branja 2021 (NMSB 2021), ki bo trajal vse do 10. oktobra 2021. V tem mesecu se bo zvrstilo ogromno dogodkov, letos pa bo v ospredju vsega dogajanja medgeneracijsko branje.

Letošnji Nacionalni mesec skupnega branja 2021 (NMSB 2021) bo milil v znamenju medgeneracijskega branja. Organizatorji k sodelovanju tokrat še posebej srčno vabijo starše, stare starše in večgeneracijske skupine, letos pa bodo poudarili tudi pomen družinskega branja. Prav zato je nastala spletna stran Družinska pismenost, ki je namenjena tako staršem, kot tudi strokovnjakom z različnih področij.

Pri Nacionalnem mesecu skupnega branja, ki bo trajal od srede, 8. septembra, pa vse do nedelje, 10. oktobra, letos sodelujejo Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.

NMSB 2021 se bo sicer že kar tradicionalno začel na Mednarodni dan pismenosti (8. septembra), ko bo za uvod na sporedu nacionalni strokovni posvet Bralnega društva Slovenije ‘Zapeljevanje v branje ali kako branje živi na spletu’. Skupno pa bo NMSB 2021 postregel z izjemno pestrim programom, saj je na dolgem seznamu predvidenih kar 330 bralnih dogodkov ali dejavnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.