Naslovnica Gospodarstvo Start globalne digitalne kampanje za promocijo Slovenije

Start globalne digitalne kampanje za promocijo Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) v skladu z najnovejšimi trendi v digitalnem oglaševanju nadgrajuje enega svojih najpomembnejših tržno-komunikacijskih projekt. Globalna digitalna kampanja ‘SLOVENIA. Make New Memories’ se je pravkar pričela in bo trajala do sredine novembra, STO pa jo je tudi letos pripravila v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom.

bled poletiS kampanjo STO bo v 15 ključnih evropskih državah ter v ZDA in Kanadi zasledovan cilj povečanja prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave turistične destinacije za 5-zvezdična doživetja, izpostavljeni pa bodo privlačni turistični produkti (foto: slovenia.info) 

 

 

V letošnjem letu je za globalna digitalna kampanja ‘SLOVENIA. Make New Memories’ namenjenih 1,4 milijona evrov, od tega več kot pol milijona evrov za promocijo preko najpomembnejših družbenih kanalov Facebook in Instagram. Kampanja se osredotoča na vsebino, v okviru katere bo objavljenih kar 39 člankov na globalnih in prepoznavnih digitalnih medijih kot so CNN, Kleinezeitung.at, Repubblica.it in ostali, kjer je komunikacija usklajena z značilnostmi opredeljenih ciljnih skupin.

Globalna digitalna kampanja se je začela s prvim dnevom marca in bo potekala v šestih oglaševalskih valih do 15. novembra (z vmesno prekinitvijo v času visoke sezone, od junija do vključno avgusta). S tem želijo povečati turistični obisk pred in po visoki sezoni in slediti cilju uravnoteženosti turističnih tokov 365 dni v letu.

Digitalna kampanja STO bo v letošnjem letu potekala v kar 17 državah. V Evropi bodo prisotni v Nemčiji, Italiji, Avstriji, Veliki Britaniji in Irski, v Franciji, v Rusiji, državah Beneluksa, na češkem in poljskem trgu, v Švici ter na skandinavskih trgih (Finska, Danska). Digitalno bodo komunicirali tudi na prekomorskih trgih v Združenih državah Amerike in v Kanadi.

»Tudi letos namenjamo na STO v skladu s trendi vsebinskemu digitalnemu marketingu največji, skoraj 40% delež promocijskih sredstev. Danes začenjamo z letošnjo osrednjo in najobširnejšo digitalno kampanjo ‘SLOVENIA. Make New Memories.’, ki je v preteklih dveh letih ne samo presegla zastavljene cilje, temveč je tudi ključno prispevala k povečanju prepoznavnosti in želenem pozicioniranju Slovenije kot butične, zelene, aktivne in zdrave destinacije za 5* doživetja.

Letošnjo kampanjo smo nadgradili s še bolj podrobnim segmentiranim oglaševanjem prek vseh kanalov, kar se izraža tudi v kreativah kampanje. To bo omogočilo še učinkovitejše nagovarjanje ciljnih skupin slovenskega turizma, ki smo jih opredelili lani v okviru obsežne raziskave. S kampanjo začenjamo letos že v začetku marca, saj želimo vplivati na povečevanje obiska predvsem izven glavne sezone,« pravi mag. Maja Pak, direktorica STO.

Na Facebooku želijo doseči vsaj 15 milijonov uporabnikov in prikazati vsaj 41 milijonov oglasov. Na Instagramu, kjer bomo letos oglaševali tudi s formatom Stories, želimo doseči vsaj 18 milijonov uporabnikov in prikazati čez 63 milijonov oglasov. Na iskalnikih Google in Yandex je cilj doseči vsaj 330.000 klikov in posledično obiskov na portalu slovenia.info, na ruskem družbenem omrežju Vkontakte pa želimo ustvariti vsaj 65.000 klikov na naše oglase.

Letšnja novost je ‘Gmail oglaševanje’, prek katerega bodo s promocijo paketov, ki jih oblikuje gospodarstvo, STO pa zagotovi prevode v 6 jezikov, komunicirali tudi konkretne možnosti preživljanja oddiha v Sloveniji. Na kanalu YouTube je načrtovanih vsaj 8 milijonov prikazov video oglasov.

Ključna cilja digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories sta dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot odlične turistične destinacije za zelena, aktivna, zdrava doživetja pri izbranih ciljnih skupinah na izbranih ciljnih trgih ter povečanje možnosti izbire Slovenije kot preferenčne turistične destinacije.

Na STO so dodali še, da je globalna digitalna kampanja usmerjena k promociji atraktivnih turističnih produktov, ki temeljijo na trajnostnem razvoju, povečanju števila tujih turistov in njihovih prenočitev ter povečanju dosega, interakcij in različnih vrst konverzije. Glavne ciljne skupine digitalne kampanje so družine z otroki, aktivni posamezniki, pari in seniorji ter trajnostno aktivni posamezniki s skrbjo za sonaravne aktivnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.