Naslovnica Magazin Na slovenskem spletu je bil letos najbolj iskan Luka Dončić

Na slovenskem spletu je bil letos najbolj iskan Luka Dončić

Avtor: Spletno Uredništvo

Globalni spletni gigant Google je pravkar objavil rezultate analize ‘Leto v iskanju 2019’, ki razkrivajo edinstven pogled v najbolj zanimive trenutke in trende letošnjega leta. Rezultati vključujejo podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji, veliki zmagovalec pa je kdo drug kot Luka Dončič.

Na slovenskem spletu je bil letos najbolj iskan Luka Dončić Veličina Dončića ni le na parketu in na spletu, ampak v tudi srcu – Luka si je pred tekmo v Los Angelesu vzel čas za Krisa (foto: FB Palčiča pomagalčica)

 

Po podatkih spletnega velikana Google je 1. mesto na seznamu najbolj priljubljenih splošnih iskanj v letošnjem letu v Sloveniji zasedel Luka Dončić, ki je letos od košarkarskega čudežnega dečka že napredoval med pet najboljših igralcev košarke na svetu (novembra je bil po statistiki lige NBA kar prvi igralec lige, kar pravzaprav pomeni tudi sveta). Luka je št. 1., saj s svojimi magičnimi potezami vsak dan očara ne le slovenske, ampak ljubitelje košarke po vsem svetu.

Na drugem mestu med splošnimi iskanji bil letos padec Berlinskega zidu, saj je minilo okroglih 30 let od konca razdelitve Nemčije in s tem tudi Evrope. Na tretjem mestu pa se je znašla Pesem Evrovizije, ki je prehitela lastne predkvalifikacije – EMA je bila četrta, šele nato so se zvrstile Evropske volitve, pust ter kolesarski dirki po Italiji in Španiji. Podobno zanimiv pa je pregled najbolj iskanih oseb v Sloveniji.

Tudi med na slovenskem spletu najbolj iskanimi osebami (tokrat tiralice ne štejejo) je bil Luka Dončić prvi, že na drugem mestu pa se je pojavila leta 1992 umrla poljska alpinistka Wanda Rutkiewicz, kar je daleč največje presenčenje na vseh treh seznamih.Tretji je bil nesrečni otrok s hudimi zdravstvenimi težavami Kris, za katerega se je zares potegnila vsa Slovenija in mu po zaslugi te izjemne kolektivne solidarnosti na srečo že gre na bolje. Mali Kris je sicer na listi prehitel Bradleya Cooperya in Primoža Rogliča.

Tretji seznam, seznam najbolj iskanih dogodkov v Sloveniji, pa je zelo podoben seznamu splošnih iskanj, le s to izjemo, da na njem ni Dončića. Pesem Evrovizije je zabeležila največ iskanj, EMA je bila druga, Evropske volitve pa šele tretje. Sledijo pust, kolesarski dirki po Italiji in Španiji, Svetovni dan učiteljev, Velika noč, Ljubljanski maraton ter na desetem mestu kolesarska dirka Po Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.